Nyhet

Björk samler seg

Den islandske artisten gir ut remikser av låtmaterialet på «Biophilia». På bidragsyterlisten finner man band som Death Grips og Hudson Mohawke.

I mars tok Björk initiativ til en åttedelt remiksserie, hvor artister fikk i oppgave å omarbeide, fortolke og omarrangere låter fra hennes foreløpig siste album, «Biophilia». Hver fjortende dag ble det sluppet et nytt bidrag, og hver ble utgitt både digitalt, på CD og på vinyl.

Nå har Björk samlet en del av disse bidragene til en egen utgivelse, som har fått navnet «bastards» og slippes mandag 19. november via plateselskapet One Little Indian. På smørbrødlisten over artister som har bidratt med remikser på «bastards», finner man blant andre Death Grips – som har vært i vinden i forbindelse med den noe uortodokse utgivelsen av sitt andre album – Hudson Mohawke, Current Value, Alva Noto, Matthew Herbert, This Slips, These New Puritans, 16-Bit og These New Puritans.

– Kjernen av remiksene tok «Biophilia» til et annet sted, samtidig som de holdt på albumets karakter. Jeg brukte litt tid på å sette sammen de låtene som ikke nødvendigvis er de beste, men de som var med på å bidra til å styrke helheten til utgivelsen, uttalte Björk om arbeidet med remiksutgivelsen.


«Biophilia» ble utgitt for ganske nøyaktig et år siden, og plata ble anmeldt av GAFFAs Jan Ostrup Poulsen, som sammenlignet Björk med en sovende vulkan med foruroligende drømmer.

Hos Björk er tingene aldri helt sånn som de umiddelbart virker. Når det kan være litt vanskelig å følge de naturvitenskapelige referansene til jordens skapelse og andre mer vitenskapelige iakttakelser, har Björk langt større hell med å forme de enkelte låtene i sine egne stemninger. Det gjør hun med ganske enkle virkemidler. Det kan være et klangfullt klokkespill som i den flott vevde «Virus» og den bastante rytmen i albumets mest utfarende utskjæring, «Mutal Core». «Biophilia» er enda en musikalsk kraftprestasjon fra en av den moderne musikkens mest finurlig sammensatte personligheter, skrev Poulsen, og ga plata fem stjerner.

Hør Death Grips' remiks av låta «Sacrifice»:


Bjork - Sacrifice [Death Grips Remix] by PurplePR

ANNONCE