Nyhet

AKKS med storstilt jubileumsfeiring

Til helgen fyller musikkopplæringsorganisasjonen AKKS tretti år, og feirer det med konserter i Oslo, Bergen, Trondheim, Kristiansand og Stavanger.

Musikkopplæringsorganisasjonen AKKS er en idealistisk musikkorganisasjon som jobber for å rekruttere, motivere og synliggjøre kvinner i alle ledd av musikkbransjen. AKKS tilbyr både øvingslokaler og instrumental- og DJ-opplæring til jenter og kvinner i en rekke av Norges største byer. Organisasjonen har fostret en rekke kvinnelige musikere opp gjennom årene, og jobber kontinuerlig for at kjønnsbalansen i norsk musikkliv skal bli utjevnet.

Til helgen feirer organisasjonen tretti år, og dermed er det duket for konserter i Oslo, Bergen, Trondheim, Kristiansand og Stavanger førstkommende fredag. Daglig leder i AKKS Norge, Hilde Hammer, ser frem til helgens feiring.

– Vi gleder oss til jubileumskonsertene! Det er fett å spille i band enten man er gutt eller jente. Gutta er i kraftig flertall i musikkbransjen. AKKS sin oppgave er å bedre rekrutteringen på grasrotnivå, slik at statistikken i den andre enden av næringskjeden blir mer balansert. Vi tilbyr vi både opplæring, øvingslokaler og et nettverk av andre flinke jenter som spiller i band. Vi som driver kurs og øvingslokaler i AKKS brenner for musikk uansett om det er pønk, metal eller elektronika. Vi jobber for å senke terskelen for de som går med en musiker i magen og for de mange som er nysgjerrige på å lære et instrument, sier Hammer.

I Oslo avholdes AKKS-feiringen på Parkteatret, hvor artister og band som Bendik, Maya Vik, Hanne Kolstø (bildet) og Vanity Shed spiller. I Bergen spiller band som The Megaphonic Thrift, Anja Elena Viken, Havarikommisjonen og The Hjelmeland rundt om på forskjellige steder i byen. Stavanger gjestes av B.O.M.B. (som tidligere var kjent under navnet Slim B & Horvei The Greatness), Elise Vatsvaag, Kindred Fever og Joanne Kleppe på Checkpoint Charlie, mens Kristiansand og Pir 6 får besøk av MOI, Viola Emiri, Rebekka B. Mæland og Astrids Poporkester.

I Trondheim har byens AKKS-avdeling tinget et bestillingsverk av vokalisten Ingrid Helene Håvik, som nok er best kjent for sin rolle i band som Highasakite og (nå nedlagte) Your Headlights Are On. Med seg på scenen på Blæst har Håvik med musikerne Kenneth Kapstad (Motorpsycho og Monolithic), Even Helte Hermansen (Bushman's Revenge og Shining) og Eirik Tovrud Knutsen (Amund Maarud og Jarle Bernhoft).

Sjekk ut hjemmesidene til de enkelte spillestedene for mer informasjon.

ANNONCE