Nyhet

Slottsfjells ti første på plass

Det flyter norsk blod i alle de ti første bandene som er meldt klare for Slottsfjellfestivalen 2013 - sjekk hvem som spiller her!

Slottsfjell smeller til med hele ni norske og et halvnorsk navn når de slipper sine første artister for 2013-utgaven. De første artistene er nemlig Kaizers Orchestra, Karpe Diem, Kvelertak, The Wombats, Black Debbath, Razika, Bendik, Overthrow, Anana og Sauropod.

Kaizers Orchestra er på sin siste turnérunde før de tar pause på ubestemt tid. De slapp nylig tredje og siste del av sin storslagne trilogi, «Violeta Violeta», og har allerede annonsert hele fem kvelder på rad i Operaen i Oslo i 2013.

Karpe Diem på sin side har sluppet et av årets mest populære album i form av «Kors På Halsen, Ti Kniver I Hjertet, Mor Og Far I Døden», hvor hitlåter som «Toyotan Til Magdi», «Her» og «Jens» har ramlet ut på rekke og rad.


Kvelertak ferdigstiller for øyeblikket oppfølgeren til suksessdebuten fra 2010, og ligger an til å treffe festivalsommeren hardere enn noen gang før.

Britiske The Wombats slapp i fjor sitt andre album, «This Modern Glitch», og tar med seg sin norske bassist, Tord Øverland Knutsen, til Slottsfjell neste sommer. Albumet har gitt bandet en haug nye hits, og når de i tillegg kan by på det som nå er så godt som indierock-klassikere som «Lets Dance To Joy Division», «Moving To New York» og «Kill The Director» kan det nok hende at det blir stor stemning.

Det tunge politiske morobandet Black Debbath er også snart aktuelle med nytt album, og første singel fra albumet er «Nei Til Runkesti På Ekeberg (Skulpturparksangen)».


Sist av de mer etablerte navnene Slottsfjell byr på i denne runden, er Razika. De slipper sitt andre album på nyåret, og har allerede scoret en radiohit i form av «Oslo».

I tillegg er nykommerne Bendik, Overthrow, Anana og Sauropod meldt klare for festivalen. Billetter er i salg nå via billettportalen.no.


ANNONCE