Nyhet

Lenny Kravitz spiller Marvin Gaye

Den kommende filmen om den briljante, men plagede amerikanske soulsangeren blir Kravitz’ første som hovedrolleinnehaver.

Amerikanske Lenny Kravitz kan i en alder av 48 se tilbake på en lang karriere som musiker Han debuterte i 1989 med albumet «Let Love Rule», men det var med albumet «Mama Said» fra 1991 at Kravitz virkelig slo gjennom, med hits som «Always On The Run» og «It Ain't Over 'til It's Over». Siden «Mama Said» har artisten sluppet sju album. Hans foreløpig siste studioarbeid het «Black and White America», og ble utgitt i august i fjor.

Albumet ble anmeldt av GAFFAs Jan Opstrup Poulsen, som mente at albumet var velspilt, men langtrukkent.

– På «Black and White America» kan man ikke spore store forandringer hos den energiske retrokongen, som spiller veldreid funk og fyrer av en masse harde gitarriff i de velkomponerte rockelåtene. Det er intet mindre enn seksten låter på albumet, og begrensningens kunst er ikke noe Kravitz ynder å benytte seg av. Det er også noe av grunnen til at det kan være trettende å høre på ham, fordi han har vanskelig for å beholde fokuset og en tendens til for mange gjentagelser i sine lett gjenkjennelige låter. Musikaliteten skal man derimot ikke ta fra mannen, og ved enkelte lyspunkt – som eksempelvis på «Liquid Jesus» – viser Kravitz sin klasse, skrev Poulsen, og ga albumet tre stjerner.

Kravitz skal nå være i gang med sitt tiende studioalbum, som etter sigende skal ha fått den slående tittelen «Negrophilia».

I de siste årene har Kravitz også vært å se på kinolerretet, på filmer som for eksempel «Precious» og «Hunger Games». Til tross for at han ble nominert til en rekke priser for sin rolle i førstnevnte film, har han alltid hatt traktert biroller.

Nå meldes det derimot at Kravitz skal spille hovedrollen filmen om soulsangeren Marvin Gaye.

Gaye var en av de lyseste soulstjernen på 1960- og 1970-tallet, først som trommeslager for artister og band som Stevie Wonder, The Tamelettes og The Miracles, dernest som soloartist. Hans høydepunkt kom med hans ellevte studioutgivelse, konseptalbumet «What's Going On», som tok for seg Vietnam-krigen, fattigdom og avhengighet. Albumet blir regnet som en av 1970-tallets aller beste utgivelser, og solgte etter hvert til gull i hjemlandet.

Utover 1970-tallet slet Gaye med ekteskapet, alkoholavhengighet og med økonomien. På begynnelsen av 1980-tallet flyttet han – eller flyktet, alt ettersom – til London, og senere til Oostende i Belgia. I mars 1984 ble han skutt og drept av sin egen far etter en krangel, med en pistol han hadde gitt sin far i julegave bare måneder før.

Den kommende filmen om Gaye skal regisseres av Julien Temple, som blant annet regisserte Sex Pistol-filmen «The Great Rock'n'Roll Swindle» fra 2006. Marvin Gayes andre kone, Janis Gaye, skal ha uttalt at hun stiller seg svært skeptisk til filmen, som skal skildre soulsangerens siste år.

Hør hele «What's Going On» under:

ANNONCE