Nyhet

Kaizers Orchestra omsider til London

Tolv år og tretten land inn i karrieren drar Kaizers Orchestra endelig til England.

– England har aldri egentlig passet inn i planene våre før, forteller Janove Ottsen.

To ganger har Kaizers takket nei til å spille på Glastonbury-festivalen, men nå er det imidlertid duket og tilrettelagt for debutopptreden på engelsk grunn når bandet drar til London for å spille på Koko i Camden Town, 25. april 2013. England blir det fjortende landet Kaizers Orchestra spiller i utenfor Norge.

Ottesen forteller videre:


– Det er en masse uskrevne regler og normer og ritualer man må gjennom for å i det hele tatt ha en sjanse [i England]. Vi gadd aldri sette oss inn i det der, så vi kjørte hardt på kontinentet heller. Og vi har vært happy med det, vi. Men nå, i vårt siste år for denne gang, hadde vi lyst til å ta turen. Vi har en del fans der borte, det bor mange nordmenn der og Koko er en kul venue å hilse på i. Vi tror dette kan bli fantastisk moro.

Kaizers slapp akkurat del tre av sin «Violeta Violeta»-trilogi, og GAFFAs Morten Skogum hadde blant annet dette å si om albumet:

– De foregående volumene har holdt seg til klassiske låtstrukturer og vart i knappe 40 minutter. Volum tre er 20 minutter lengre og ligner en variert symfonireise, tidvis en musikal. Aldri har Kaizers strukket strikken så langt, uten at deres egen identitet går tapt av den grunn.


– Stavanger symfoniorkester bidrar på ni av ti sanger og gir albumet et vakkert og storslagent snitt. Singelen «Aldri Vodka Violeta» er et godt eksempel, hvor bandet så bryter det vakre med bombastisk Kaizers-rock. «Siste dans» er på sin side melodiøs hip-hop i samme gate som Lars Vaular, en definitiv radiohit.

Skulle du føle for å ta turen kan vi melde at billetter legges ut for salg hos Ticketmaster førstkommende fredag.

 


ANNONCE