Nyhet

Egersund Visefestival slipper navn

Rogalandsfestivalen feirer sitt tjueårsjubileum i 2013, og kan i dag presentere tre sterke navn til sommerens festival.

Egersund er en liten bit av Sørlandet i Rogaland, og siden 1993 har den blitt avholdt årlig i rogalandsbyen. I fjor fikk festivalen besøk av band og artister som I Was a King, Tønes, Paal Flaata og Valkyrien Allstars.

I dag kunne festivalen presentere de første navnene på programmet til 2013-utgaven av arrangementet, og festivalen ser ikke ut til å skuffe dette året, heller.

Robyn Hitchcock vender tilbake til Egersund etter å ha spilt på festivalen to ganger tidligere, henholdsvis i 2010 og 2012. Briten gjorde seg bemerket mot slutten av 1970-tallet med bandet The Soft Boys, før han gikk solo. Som soloartist har han derimot samarbeidet ekstensivt med bandene The Egyptians og The Venus 3.


Hitchcock har dessuten blitt svært glad i Norge. I 2009 slapp han albumet «Goodnight Oslo», og i fjor kom hans foreløpig siste album, titulert «Tromsø, Kaptein». Hitchcock jobbet også sammen med Frode Strømstad og Anne-Lise Frøkedal i Was a King på deres bejublede album «You Love It Here», som ble utgitt i begynnelsen av oktober i år.

På visefestivalen vil han opptre sammen med The Venus 3.

Gitaristen Peter Buck fra nå oppløste R.E.M. (bildet) er også bekreftet til festivalen. I begynnelsen av forrige måned slapp Buck sitt utitulerte soloalbum, som utkom i et begrenset opplag på 2000 tolvtommere. Låtene på albumet ble etter sigende skrevet mens gitaristen var alvorlig skadet grunnet en ryggskade, og var ute av stand til å spille gitar.


– Jeg er klar over at jeg i mange år sa at jeg aldri ville utgi et soloalbum. Det var aldri en plan eller et ønske, men det skjedde bare, uttalte Buck til R. E. M.s hjemmeside.

På sitt debutalbum som soloartist fikk Buck hjelp av en lang rekke musikere, som eksempelvis den tidligere R. E. M.-bassisten Mike Mills, Corin Tucker fra riot grrrl-bandet Sleater-Kinney, Jenny Conlee fra The Decemberists, Patti Smiths gitarist Lenny Kaye og samarbeidspartnerne Bill Rieflin og Scott McCaughey. Flere av disse bidro også med vokal på albumet.

Bucks album ble det første fra et R. E. M.-medlem siden bandet ble oppløst i fjor.


– Da R. E. M. la inn årene, tilbrakte jeg tre måneder på ryggen med en skade som etterlot meg mer eller mindre som en krøpling, ute av stand til å spille gitar. Da bandet mitt var borte, og jeg ikke kunne bruke fingrene på min høyre hånd, begynte jeg å skrive låttekster, som for å ha noe kreativt å ta meg til med. Det er det første jeg har gjort hvor jeg har hatt full kontroll på alt, og albumet endte med å bli en reise gjennom mitt sinn – all den musikken jeg elsker, spilt inn sammen med mine favorittmusikere i en spontan atmosfære, fortalte Buck.

Siste navn på det foreløpige programmet til visefestivalen i Egersund, er det amerikanske rockebandet The Minus 5, som foruten frontmann Scott McCaughey, består av før nevnte Peter Buck. Tidligere talte bandet også medlemmene Jon Auer og Ken Stringfellow fra The Posies. The Minus 5 har også samarbeidet med band som The Decemberists og Wilco, og sistnevnte samarbeid førte i 2003 til albumet «Down with Wilco».

Visefestivalen hinter også til at det kan dukke opp gjesteartister på scenen sammen med minusene, men foreløpig holder festivalen kortene tett til brystet med tanke på hvem dette kan være.


Egersund Visefestival arrangeres fra 4. til 6. juli.

ANNONCE