Nyhet

Sært navn, storslagen indietronika

Svenske Sameblod ble idag bekreftet som det norske plateselskapet Riot Factorys ferskeste signering - hør debutsingelen til synthpop-bandet med det rare navnet her nå.

Det første man tenker når man hører bandnavnet Sameblod er kanskje et skittent og ekstremt kjapt punkeband, og det siste man tenker er kanskje at det skal være en svensk indietronika-duo. Vel, som du kanskje har gjettet allerede, så er Sameblod sistnevnte. Idag ble duoen klar offentliggjort som Riot Factorys nyeste tilskudd på stammen. Stallen inkluderer så langt navn som Bendik, HighasaKite, Pelbo, Scarlet Chives og Dråpe, og har nå altså fått sitt første svenske navn.

Dette feires naturligvis med litt musikk fra Sameblod, og låten «Loud» er første smakebit fra det kommende debutalbumet. Albumet «Braided Memos» slippes i april via Riot Factory, og er et album stappet med synthtunge elektronikalåter. Duoen som består av Frederick Rundquist og Mikael Mattison, beskriver seg selv som «80-tallet, sjungande pukor, maffiga synthar och små detaljer med en massa reverb».

Bandet har fått oppmerksomhet både i inn- og utland den siste tiden, og det er kanskje like greit at utlendinger ikke skjønner hva navnet betyr. Navnet er uansett ubetydelig når man trykker på play. Sjekk ut selv her:


Loud by Sameblod

 

ANNONCE