Nyhet

Sameblod drar på turné

Den svenske duoen spilte på Klubbøya og Pstereo tidligere i sommer, og ser sitt snitt til å ta turen til vest og sør i september.

Sameblod var en del av klubbprogrammet til årets Øya-festival, og leverte en svært god konsert på John Dee. Til tross for en tidvis teknisk trøblete opptreden, brukte GAFFA-redaktør Øyvind Rones ord som «lekkert» for å beskrive den svenske duoens musikk.

– Konserten gikk på ingen måte helt smertefritt, synther falt ut og det vanket litt forvirring, men når Sameblod på såpass kort tid har gjort seg så komfortable på scenen som de nå tydeligvis er, så går det hele litt glattere. Duoen i spissen, Mikael Mattison og Frederick Rundqvist, gjorde opp for at det hadde vært fint lite karisma på scenen tidligere på kvelden. Med tanke på hvordan de har løst det live, så lover det skummelt godt for kvelden der omgivelsene skal være helt på lag med Sameblod. Det må gjerne skje igjen så snart som mulig på et mindre, mørkere, svettere og villere sted. Til det skjer er konserten på John Dee mer enn nok å leve på, skrev Rones, og ga konserten fem stjerner.

GAFFA-redaktøren var også svært begeistret for bandets debutalbum, «Braided Memos», som ble utgitt i slutten av april i år. Plata fikk fem stjerner, og Rones mente at diskrepansen mellom bandnavnet og musikken på plata skapte positive overraskelser.


– Denne duoen gjør seg kanskje ikke noen store tjenester ved å kalle seg Sameblod, men de har gjort seg selv en bjørnetjeneste ved å lage en helt utrolig fin debutskive. «Loud» er blant årets desidert sterkeste singler, og den intense lag-på-lag synthbruken er tidvis nesten overveldende. Men selv om man kanskje blir i overkant mett noen ganger, så er det jo som regel fordi man har spist for mye av noe som har vært sinnssykt godt. Det er litt sånn det fungerer med «Braided Memos» også. Heldigvis viser dette fråtseriet seg aldri i form av anger eller stormannsgalskap, skrev Rones.

Når Sameblod har skapt inntrykk i både Oslo og Trondheim, er det dermed duket for konserter i Bergen, Stavanger og Kristiansand. Svenskene sparker i gang sin Skandinavia-turné på Popidyll i Kalmar i morgen, før de stikker innom Debaser-filialene i henholdsvis Stockholm (7. september) og Malmö (8. september).

Deretter er det altså duket for Vest- og Sørlandet. Torsdag 13. september gjester de Bergen og Phonofestivalen, før de reiser sørover mot Stavanger og Cementen (14. september) og konkluderer sin rundreise med å spille på Trashpop i Kristiansand den 15. september.


ANNONCE