Nyhet

Riot Factory inngår samarbeid med EMI

Med flere gode utgivelser på rullebladet de seneste årene, har nå Riot Factory sikret seg en stor samarbeidspartner og distribusjonshjelp i EMI. Samarbeidet åpner for større gjennomslagskraft for ny, norsk musikk i utlandet.

Det delvis trondheimsbaserte, delvis osloorienterte plateselskapet Riot Factory slår seg sammen med musikkgiganten EMI. Dette melder plateselskapene i et presseskriv som ble sendt ut i dag. Samarbeidet mellom plateselskapene betyr at EMI fra 1. august i år vil distribuere utgivelsene fra Riot Factory.

Riot Factory har de siste årene markerte seg sterkt som en av de mest spennende plateselskapene i Norge, blant annet ved å gi ut band som Highasakite, Bendik (bildet), Therese Aune, Amish 82 og sist svenske Sameblod, som ga ut det svært gode albumet «Braided Memos» i slutten av april.

Stian Denstad hos Riot Factory er svært fornøyd med samarbeidet.


- Verden er ikke like stor som den var for noen år siden, og vi vet at markedet for Riot Factorys artister ikke bare er i Norge. Med EMI på laget, får vi muligheten til å nå ut til de i våre naboland som enda ikke vet at de liker våre artister, og vi treffer flere her hjemme. I EMI får vi en samarbeidspartner som ser mot framtida og som vi fra første møte fikk en high five-følelse av. Vi får være oss selv og drive slik vi vil. Dessuten er sjansen større enn noensinne for å kunne gå på fest med Kylie Minogue, skriver Denstad i presseskrivet.

Bendik slapp en EP i februar i år, men i begynnelsen av oktober kommer endelig bandets debutalbum. Vokalist og gitarist Silje Halstensen ser lyst på fremtiden for bandet, når de nå får bedre muligheter til å få spredd musikken sin til utlandet.

- Riot Factory har vokst til en liten – men samtidig ganske så stor – familie. At EMI og Riot Factory inngår samarbeid, vil si at artistene på labelet, som vel alle kan kalles «alternative», kan nå flere mennesker i flere land. Bendik har ambisjoner om å nå utover landegrensene, og EMI vil så absolutt kunne bidra til dette. At EMI vil jobbe med Riot Factory sier mye om Riot Factory, men det sier like mye om EMI. Hurra for EMI!, skriver Halstensen i presseskrivet.


Høsten tegner seg å bli god for pateselskapet. Første Riot Facory-utgivelse som vil bli distribuert av EMI, er Angelica's Elegys EP, som kommer 24. august. Deretter følger The Hex' album «Bringing Guns To A Knife Fight» (14. september), Bendiks album (5. oktober), Sunswitchs album (19. oktober), Snøskreds album (26. oktober) og Therese Aunes album (9. november).

ANNONCE