Nyhet

Yeasayer røper albumtittel

Brooklynbandet slipper plate på sensommeren.

GAFFA kunne forrige onsdag presentere en ny låt fra Yeasayer, titulert «Henrietta». Låten var en mer nedstemt og ambient sak enn det som ble presentert på bandet forrige skive, den nær klassiske «Odd Blood» fra 2010. Låten er derimot en som vokser på en, og skal visstnok være representativt for bandets uttrykk anno 2012.

I et dybdeintervju med magasinet Under The Radar, røper bandet at tittelen på deres tredje album blir «Fragrant World», og at den slippes 21. august på plateselskapet Secretly Canadian. De røper også en del detaljer i forhold til hvilken linje de har lagt seg på rent musikalsk siden utgivelsen av «Odd Blood».

– Jeg hørte på en del R&B da vi lagde denne plata, og jeg kunne veksle mellom å høre på Teddy Pendergrass og Aaliyah. Jeg ville lage en plate som med rette kunne kalles «funky», i mangel på et bedre ord, med låter med halvraskt tempo og skikkelig lavfrekvent bass. Men det ligger ikke noe mer rikt konsept bak plata enn det, sa bandets Chris Keating til Under The Radar.


– Vi bruker en del science fiction-elementer i musikken, og kombinerer dem med soul. Jeg tror det kan kalles den overordnede ideen bak skiva. Jeg brukte å si at vi lagde science fiction-aktig Pam Grier-musikk, eller kanskje Ridley Scott. «Blade Runner» møter «Across 110th Street», fortalte Keating og refererte til Bobby Womack-låta som ble brukt i Pam Griers comebackfilm, den Quentin Tarantino-regisserte «Jackie Brown» fra 1997. Eller kort fortalt:

– Vi prøvde definitivt å fange schizofrenien i det å leve i dagens samfunn, som bandets frontmann Anand Wilder sa det.

«Fragrant World» ble spilt inn i Brooklyn, hvor bandmedlemmene til daglig bor. Studioet de valgte å spille inn låtene i, tilhører indielabelen Mexican Summer. Rett borti gata holder Plantain Studios og produsent Abe Seiferth til, og nærheten til byen ble verdsatt, da medlemmene gjerne ville oppleve overgangen fra høst til vinter i New Yorks gater. Miksingen ble gjort i London under noe spesielle forhold. Helsen til trioen skrantet nemlig noe.


– Vi ble helt drøyt syke, vi trodde vi skulle dø. Vi lå rett ut i leiligheten vi leide, og det var muligens en slags katarsis etter å ha gjennomført flere måneder med studioarbeid, sa Keating.

«Fragrant World» vil bestå av elleve låter:

1. Fingers Never Bleed


2. Longevity

3. Blue Paper

4. Henrietta


5. Devil and the Deed

6. No Bones

7. Reagan's Skeleton


8. Demon Road

9. Damaged Goods

10. Folk Hero Shtick


11. Glass of the Microscope

ANNONCE