Nyhet

Stream Soulsavers’ nye album i dag

Soulsavers slipper albumet «The Light The Dead See» den 18. mai, med Dave Gahan på vokal. I dag kan man streame hele albumet.

Som tidligere meddelt her på GAFFA, utgir den engelske produsentgruppen Soulsavers sitt nye album den 18. mai. Albumet har fått tittelen «The Light The Dead See». Albumet har oppstått i et samarbeid med Depeche Mode-vokalisten Dave Gahan. I dag kan du streame hele albumet her.

Samarbeidet mellom Soulsavers og Dave Gahan oppstod under en europaturné i 2010, hvor Soulsavers var invitert til å varme opp for Depeche Mode. Etter turnéen reiste Dave Gahan tilbake til New York, mens Soulsavers dro tilbake til England. Gahan skrev tekster og spilte inn vokalen i New York, og Soulsavers lagde stemningsfylte arrangementer i England. Fragmenter av lyd ble samlet, og søt musikk oppstod. Den siste hånden på den søte musikken ble lagt i det legendariske studioet i Abbey Road.

Både Gahan og Soulsavers har oppfattet prosjektet som noe spontant, overraskende og magisk. Soulsavers, som består av Rich Machin og Ian Glover, har tidligere benyttet seg av gjestevokalister på sine prosjekter, blant annet har de hatt et lengre samarbeid med den amerikanske vokalisten Mark Lanegan – men denne gangen falt altså valget på Dave Gahan.


Når «The Light The Dead See» kommer på gaten, er det det fjerde albumet i rekken. Debuten, «Tough Guys Don't Dance», kom i 2003. I 2007 slo Soulsavers gjennom for et bredere publikum med albumet «It's Not How Far You Fall, It's The Way You Land», hvor vokalister som før nevnte Mark Lanegan var med, men også Will Oldham og Jimi Goodwin.

«The Light The Dead See» vil være tilgjengelig på CD, vinyl og som nedlastning den 18. mai.

Låtlisten:


1. La Ribera

2. In The Morning

3. Longest Day


4. Presence of God

5. Just Try

6. Gone Too Far


7. Point Sur Pt.1

8. Take Me Back Home

9. Bitterman


10. I Can't Stay

11. Take

12. Tonight


ANNONCE