Nyhet

Kim Gordon og Ikue Mori til Oslo

Det tidligere Sonic Youth-medlemmet booket til Blå i august.

GAFFA kunne tidligere denne uken melde om at både Lee Ranaldo og Steve Shelley (bildet, henholdsvis nr. 2 og 3 fra venstre) fra nå oppløste Sonic Youth spiller på Blå i juni. I går annonserte konsertstedet at nok et medlem fra bandet tar turen.

Torsdag 2. august spiller nemlig bassist Kim Gordon (bildet, opptatt i telefonen) på det faste arrangementet Klubb Vriompeis sammen med den japanske komponisten, perkusjonisten og EDB-entusiasten Ikue Mori.

Etter å ha hørt punk for første gang, blusset musikkinteressen opp hos Mori, som flyttet til New York i 1977. Hun hennes musikalske utgangspunkt som utøver har alltid vært som perkusjonist, men med tiden ble hun etter hvert en foregangsfigur på sampling og laptop-er, som etter hvert har blitt hennes hovedinstrument. Utover hennes soloarbeid, har hun jobbet sammen med artister som John Zorn (blant annet som medlem av hans band Electric Masada), Zeena Parkins, multiinstrumentalisten Fred Frith og det hjemlige syklubbmedlemmet fra helvete, Maja Ratkje.


Sonic Youth har opphørt virksomheten, men Kim Gordon ser – i likhet med sine tidligere bandkamerater – ut til å stå godt på egne ben. Hun har tidligere samarbeidet med artister som Yoko Ono, Lydia Lunch og Vincent Gallo, og i tillegg er hun et stort navn innenfor kunstverdenen, som både kunstner og kurator. Ja, og så er hun kanskje en av de mest toneangivende bassistene i nyere tid.

ANNONCE