Nyhet

De første navnene til Øyanatt klare

Legende, hype, osloamerikansk rock og postrockvibber til Øyanatt.

Når kveldens konserter er unnagjorte i Middelalderparken og sola har gått ned, kan det være OK å trekke inn til Oslos sentrumsfasiliteter, til varmelamper, lunkne gufs fra t-banen og svette klubblokaler. Årets første navn på Øyanatt-programmet ble avslørt i dag.

Fra Los Angeles kommer en av årets største hyper turen til Blå. Death Grips (bildet) slapp tidligere i år albumet «The Money Store», og miksen av punk, rap og noise med en god slump dødelig arvesynth har fått både musikkinteresserte og –journalister til å klø seg i huet og lure på hvorfor de er så fascinert av hele uttrykket.

Amerikanske Van Pierszalowski var tidligere hjernen bak det finfine indiebandet Port O'Brien, men etter å ha slått seg ned i Oslo og involvert seg i byens musikkmiljø, startet han bandet Waters. Bandet kan beskrives som en mer rocka, grungete utgave av det tidligere prosjektet hans, og bandet har spilt en rekke konserter i Oslo i den siste tiden.


«Technoens far», kaller noen ham, Juan Atkins. Her kan man sikkert diskutere seg grønn i ansiktet og blå på tunga, men Atkins var utvilsomt en viktig skikkelse i utviklingen av technosjangeren på 1980-tallet i hjembyen Detroit. Med prosjekter som Model 500 og Cybotron har han vært aktiv i over tretti år, og for noen kan det nok være aktuelt å sjekke om 49-åring fortsatt har noe å melde. Tung bass og 808-trommer kan man nok forvente seg, uansett.

David Pajo – eller Papa M, som han kaller seg når han kommer til Revolver – er kjent som gitarist i band som Slint og Tortoise. Som Papa M har han et titalls utgivelser på samvittigheten. Musikken han spiller som Papa M kan ses på som en videreutvikling av postrockuttrykket han frontet med band som Tortoise.

ANNONCE