Nyhet

Against Me!-vokalist skifter kjønn

Tom Gabel snakker ut om kjønnsidentitetsforstyrrelser og fremtiden som kvinne.

Vokalisten i det amerikanske punkbandet Against Me! annonserte i går at han har planer om å undergå hormon- og elektrolysebehandlinger for å til slutt kunne leve et liv som kvinne. Dette kommer frem i det nye nummeret av Rolling Stone Magazine, hvor man kan lese et lengre intervju med Gabel.

Vokalisten har levd med kjønnsidentitetsforstyrrelser i noen år allerede. Gabel er gift med Heather Hannoura, og sammen har de datteren Evelyn.

– Jeg var mest redd for hvordan kona mi ville reagere på planene mine. Men hun har vært helt fantastisk, og veldig forståelsesfull, sier Gabel.


Vokalisten er den første rockestjernen som har stått frem som transperson, og har derfor gjort det til et poeng å være åpen om det. Frontfiguren fortalte det bare til den nærmeste familien og en håndfull venner før intervjuet med det amerikanske magasinet.

– Jeg vil nok komme til å oppleve pinlige øyeblikk, og det kommer ikke til å bli morsomt. Men grunnen til at jeg velger å snakke om det, er for at folk skal forstå hva det er jeg går gjennom. Forhåpentligvis vil de være forståelsesfulle, sier Gabel, som etter hvert vil bytte navn til Laura Jane Grace.

Gabler tok opp temaet om kjønnsskifte i låten «The Ocean» fra Against Me!-albumet «New Wave» (2007): If I could have chosen, I would have been born a woman / My mother once told me she would have named me Laura.


Om denne teksten bare vare et hint til hva som foregikk i Gabels hode, er teksten til hans «Transgender Dysphoria Blues» av det mer utilslørte og direkte slaget:

ANNONCE