Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

Dette er GAFFA-redaksjonens sterkeste liveanbefalinger denne uka.

Dette er GAFFA-redaksjonens sterkeste liveanbefalinger denne uka.

Festivalsesongen er i gang for fullt, og det er vi så glade for. I tillegg skjer det mye annet fint, også.

Denne uka spiller Against Me! i Oslo, Kristoffer Lo og Ola Kverberg spiller et bestillingsverk i Trondheim, mens Håkan Hellström både skal til Bergen og Oslo – i tillegg til at det er en rekke festivaler som arrangeres flere steder i landet.


LES OGSÅ: Dette var høydepunktene på Bergenfest.

Se full liste nedenfor.

Dersom du har tips om konserter som burde nevnes i denne spalten, kan disse sendes til [email protected].


Against Me!: Rockefeller, Oslo, 19. juni

Det amerikanske punkbandet Against Me! er klare for Europa og et nytt norgesbesøk etter en turné i Nord-Amerika med artsfrendene i Green Day.

Florida-bandet er fortsatt aktuelle med fjorårets Shape Shift With Me, som er deres sjuende studioalbum siden debuten i 2002.


Med seg på scenen har de de norske favorittene i Kindred Fever og Sassy Kraimspri, og alt ligger til rette for en særdeles sterk konsertkveld denne mandagen (i kveld!).

KJØP: Billetter til konserten.


 Se hele programmet til Rockefeller/Sentrum Scene/John Dee.

Kristoffer Lo & Ola Kvernberg: Dokkhuset, Trondheim, 20. juni

Det er mye som skjer i Trondheim i forbindelse med vitenskapskonferansen Starmus – blant annet skal Kristoffer Lo og Ola Kvernberg spille et bestillingsverk fra NTNUs jazzambassadører.


De to musikerne, som hevder seg internasjonalt innen sine respektive, forskjellige lydunivers, skal urfremføre et spesialskrevet bestillingsverk for Starmus på Dokkhuset.

KJØP: Billetter til konserten.


Se hele programmet til Starmus her.

Foammm + Are You Having Fun Yet: Mono, Oslo, 22. juni

Foammm feirer sin rykende ferske dobbeltsingel, Sailor Doom / Forest Temple, på Mono denne uka. Det er det første bandet slipper etter at suksess-EP-debuten, Dive Into the FOAMMM, ble sluppet i fjor. Deres utsvevende shoegazete slacker-rock-pop har med rette sørget for at de har blitt booket til en rekke festivaler den siste tiden. Vi gleder oss til albumet, som ifølge ryktene skal komme neste år.


I tillegg vil det Oslo-baserte Leeds-bandet fra Kristiansand (!), Are You Having Fun Yet, stå på scenen med sin sørlandske britpop.

KJØP: Billetter til konserten.


Se hele programmet til Mono her.

Tons Of Rock: Fredriksten Festning, Halden, 22.-24. juni

Festivalen, som ble arrangert for første gang i 2014, har blitt etablert som den ledende festivalen for hardrock og heavy metal i Norge.


Selv om den triste nyheten om at Blink-182 måtte avlyse sin opptreden på festivalen kom for noen uker siden, er det en rekke andre sterke navn som står på årets plakat. Blant andre Slayer, Five Finger Death Punch, Enslaved, Sabaton og Turbonegro.

KJØP: Billetter til festivalen.


nsofrock.no/program-2-2/" target="_blank" rel="noopener">Se hele programmet til festivalen her

Piknik i Parken: Vigeland-museet, Oslo, 22.-24. juni

På plakaten til Piknik i Parken, den idylliske festivalen ved Vigeland-museet i Oslo, står blant andre internasjonale artister som Solange (bildet), Whitney, Father John Misty, Real Estate og Spoon sammen med norske The Switch, Ingrid Olava, Arve Tellefsen og mange flere.

Festivalen har i tillegg til mus


ikk blant annet aktiviteter som litteratur, vinsmaking, kaffekurs, utstilling, barneaktiviteter, salgsboder for klær og morgenyoga.

KJØP: Billetter til festivalen.


no/?gclid=Cj0KEQjwyZjKBRDu--WG9ayT_ZEBEiQApZBFuDIss6o0o6ZwiOsiZWrYfk4zUp40sxPgCE82vqAuMnEaAowe8P8HAQ" target="_blank" rel="noopener">Se hele programmet til PiP her
.

Håkan Hellström: Bergenhus Festning, Bergen, 24. juni

Håkan Hellström, som de siste årene har tatt steget opp på de aller største scenene i Norden, er klar for to konserter i Norge denne uka. Først vil han stå på scenen på Bergenhus Festning før turen går ned til parken ved Vigeland-museet i Oslo.

Konsertene kan se ut til at blir


de eneste mulighetene til å få sett ham på scenen på en stund. Mannen bak klassikere som Kom Igen Lena og Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg har nemlig uttalt at han kommer til å være borte i noen år nå.

KJØP: Billetter til konserten.

Håkan Hellström s


piller i Oslo, i parken ved Vigeland-museet, dagen etter, 25. juni.

Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem du gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår.

Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.

ANNONCE