Nyhet

Lorde og A Tribe Called Quest til Roskilde Festival

Den danske festivalen slipper hele 29 nye navn til sommerens musikkprogram i dag.

Med Foo Fighters, Solange, Arcade Fire, Blink-182 og The Weeknd på programmet skulle man tro at danskene i Roskilde Festival hadde skutt ut alt kruttet for lengst med tanke på 2017-utgaven av festivalen.

Men den gang ei. I dag er det nemlig klart at Lorde (bildet) og selveste A Tribe Called Quest skal gjeste den støvete/gjørmete Dyrskuepladsen utenfor Roskilde i begynnelsen av juli.

De to gigantnavnene er en del av et slipp på nærmere 30 artister og band.


— Lorde kommer til å spille sin første danske konsert samtidig som hun gir ut sin etterlengtede andre plate. Samtidig debuterer fremadstormende navn som Bryson Tiller, Gucci Mane og Rag'N'Bone Man på Roskilde Festival mens de står foran det store gjennombruddet. Selv om vi ennå har til gode å offentliggjøre over halvparten av det komplette programmet peket årets program allerede på en lang rekke av de mest aktuelle og sjangerdefinerende artistene i 2017, sier programsjef Anders Wahrén i en kommentar.

Han er også strålende fornøyd med at festivalen har sikret seg A Tribe Called Quest på programmet.

— A Tribe Called Quest er en av tidenes beste hiphop-grupper. Når de så velger å avslutte karrieren med utgivelsen av en helt fantastisk comebackplate, så er jeg sikker på at de kan leve opp til deres legende-status og levere en fest av en avskjedskonsert som får Orange Scene til å gynge av begeistring.


I tillegg til Lorde, A Tribe Called Quest, Bryson Tiller, Gucci Mane og Rag'N'Bone Man, er også 47Soul, Against Me', Atomikylä, AV AV AV, Dub De Gaita - Los Gaiteros De San Jacinto, High On Fire, Oranssi Pazuzu, Pert Near Sandstone, Ph/Mr Peter Hayden Band, Priests, Rüfüs og Show Me The Body lagt til programmet i dag.

Festivalen kan også melde om at følgende artister er bekreftet til Countdown- og Rising-scenene under oppvarmingsdagene:

Auðn (IS), AyOwA (DK), Fugleflugten (DK), The Kutimangoes (DK), Modest (DK), Noah Carter (DK), Odd Couple (DE), ShitKid (SE), Silvester (DK), Snow Boyz (NO), Ştiu Nu Ştiu (SE) og Tvivler (DK).


Roskilde Festival arrangeres i dagene 24. juni - 1. juli og har hittil bekreftet band og artister som Foo Fighters, The Weeknd,  Angel Olsen, Moderat/Modeselektor, Trentemøller og Jenny Hval. Når programmet er fullbooket, vil det bestå av hele 175 artister og band fra hele verden og innenfor de fleste sjangere.

Billettsalget til den danske festivalen er allerede i gang, og du kan selvsagt sikre deg festivalpasset via GAFFA LIVE.


ANNONCE