Nyhet

The Raveonettes på vei med nytt album

Sune Wagner fra The Raveonettes forteller om bandets kommende studioalbum, som blir deres sjette fullengder.

Den danske duoen The Raveonettes er produktive. I fjor kom albumet «Raven In The Grave», og i april i år slapp de EP-en «Into The Night». Nå varsler bandet at de snart kommer med sin sjettefullengder. Albumet slippes 11. September i USA og dagen før i resten av verden.

Det hele startet i 2002, da David Fricke fra Rolling Stone så Sune Rose Wagner og Sharin Foo opptre på Spot-festivalen i Aarhus, og deretter anmeldte dem og deres debut-EP, «Whip It On», i svært rosende ordelag. Siden den gang har bandet opplevd suksess også utenfor hjemlandet Danmarks grenser. Suksessen har resultert i fem studioalbum og en rekke EP-er. Om kort tid kan de føye «Observator» inn i rekken av fullengdere.

– Når man beginner å spille inn et nytt album, spør folk alltid hvordan man tror det kommer til å høres ut. Det er nesten umulig å snakke om musikk som ikke eksisterer, men da vi begynte å arbeide med vårt sjette album sent i fjor, tenkte jeg at jeg for en gangs skyld hadde en skikkelig god idé. Kort sagt skulle «Observator» være vårt Los Angeles-album. I alle fall var det det jeg forestilte meg inni hodet. Uansett hvor mye jeg elsker New York og nesten konstant føler meg inspirert av all forvirringen her, har fornemmelsen av vestkysten alltid tårnet seg opp for The Raveonettes. Da vi begynte å jobbe med dette albumet, hadde de varme vindene fra Stillehavet blitt uimotståelige, forteller Sune Wagner om de første tankene bak det kommende albumet.


Forrige sommer fikk Wagner en skiveproplas og en etterfølgende klinisk depresjon, noe som fikk ham til å flytte fra New York og bosette seg i venice Beach. Her hadde han som mål om å bruke den kaliforniske luften til å ta opp tråden og konsentrere seg om å skrive låter.

– Jeg ville tilbake til den klassiske vers-refreng-vers-stilen, som The Doors mestret på sine beste singler. Det var en veldig spesifikk og stemningsfull følelse jeg ville fange, og å flytte til vestkysten virket som den beste måten å fange denne følelsen på, sier Wagner, som i stedet for inspirasjon fant fortvilelse og ensomhet i California.

– Jeg prøvde i lang tid å fange en ny muse og stake ut en kurs for oss som band. Jeg reiste tusenvis av kilometere for å finne den og opplevde alle former for sinnssykdom underveis. Men helt samtidig var fremtiden for The Raveonettes i de menneskene, de begivenhetene og de forholdene som fantes i vår umiddelbare nærhet. Det er ikke et Los Angeles-album. Det er ikke en gang et New York-album. Det er en samling av observasjoner av livet – som jeg har lært at skjer over alt, sier Wagner.


Det kommende albumet ble innspilt på kun sju dager i det legendariske Sunset Sound-studioet sammen med mentoren Richard Gottehrer, som bandet også arbeidet sammen med på albumene «Chain Gang of Love» fra 2003 og «Pretty in Black» fra 2005. Albumet vil være på gaten den 11. september, og over sommeren vil The Raveonettes turnere USA.

ANNONCE