Nyhet

Ny EP fra Dum Dum Girls

Noisepopbandet Dum Dum Girls slipper EP i september, og nok en gang har de tatt i bruk studioekspertisen til Raveonettes-gitarist Sune Wagner.

Det Los Angeles-baserte bandet Dum Dum Girls slipper 25. september EP-en «The End of Daze». EP-en er spilt inn i studioet til danske Sune Wagner, som til daglig spiller i bandet The Raveonettes.

At bandet velger å benytte seg av Wagner er kanskje ikke så vanskelig å forstå. Både Dum Dum Girls og The Raveonettes viser et slags slektskap ved å bygge lydbildet sitt rundt femtitallsestetikken som på 1980-tallet ble revitalisert av band som Jesus & The Mary Chain, blant ved hjelp av bombastisk og spartansk trommespill og riff som kunne minne om surfgitarister som Dick Dale. Uttrykket til både Dum Dum Girls og The Raveonettes er derimot adskillig mer punkete og skittent, ikke ulikt eksempelvis The Velvet Underground. Hos Dum Dum Girls har dessuten de gode melodiene alltid utgjort det sterkeste rammeverket for låtmaterialet.

The Raveonettes meldte for fjorten dager siden at de snart var klar med sitt sjuende studioalbum, «Observator», som kommer 11. september. I april i år ga de ut EP-en «Into The Night», som ble spilt inn sammen med produsenten Richard Gottehrer, som også har hatt en finger med i spillet under innspillingen av «The End of Daze».


Sist gang man hørte noe fra Dum Dum Girls var da de i fjor høst slapp albumet «Only In Dreams», som var bandets andre album. GAFFAs anmelder Erik Barkman ga plata fem stjerner, og pekte på utviklingen hos Los Angeles-bandet.

Den direkte tonen gjør sangene til en bevegende opplevelse, hvor gåsehud og fengende refreng går hånd i hånd. Dee Dee har utviklet seg eksplosivt som sangskriver – «Only In Dreams» rommer ikke én svag låt – og hun låter mer og mer som en verdig arvtager til The Pretenders' Chrissie Hynde. En sådan vokalist har vi egentlig manglet, skrev Barkman.

EP-en vil inneholde fem låter, hvorav én er en cover av det skotske new wave-bandet Strawberry Switchblades «Trees and Flowers».


ANNONCE