Nyhet

Singelslipp på Fysisk Format

Tre band slipper singler på plateselskapet i dag. Hør dem her!

Plateselskapet Fysisk Format har sitt hovedsete i kjelleren til den framifrå plateforretningen Tiger. Plateselskapet har i de siste årene gitt ut en rekke album, som i mange tilfeller faller under kategorien «moderne klassikere», fra hardcoreband som Haust, Okkultokrati og Haraball, via death metal som Obliteration til mer eksperimentell og klubborientert musikk, som eksempelvis Nils Bech.

I dag slipper tre av bandene i plateselskapets stall singler.

Bergenske Blood Command slipper 5. oktober sitt andre album, som har fått navnet «Funeral Beach». Den første smakebiten fra plata heter «Cult of The New Beat», og kan høres via Soundcloud-spilleren under. Singelslippet feires samtidig som Bergensavisen kan melde at bandets gitarist, Yngve Andersen, natt til i dag fikk frastjålet en rekke gitarer fra Blood Commands øvingslokale i Laksevåg.


Blood Command - Cult Of The New Beat by TigerFysiskFormat

Haugalandsbandet CCTV kom seg så langt som til Urørt-finalen i 2010, noe som resulterte i både Øya-spilling og spillelisting på P3. Bandet har tilbrakt mye tid i studio sammen med Audun Borrmann og hans band, Pow Pow, og resultatet har blitt skiva «Hope & Destroyer», som i følge Fysisk Format-president Kristian Kallevik kommer «en gang i løpet av høsten». Både september og oktober tegner seg å bli bra måneder for albumslipp, så man får bare krysse fingrene og håpe at CCTV skriver seg på lista. I mens kan man høre singelen «Elevation».

CCTV - Elevation by TigerFysiskFormat


Heartfelt – også kjent som Brede Rørstad – hadde slippfest for singelen «Blindfold» i går kveld på bokhandelen Cappelens Forslag, men for de som ikke fikk presset seg inn i det lille lokalet, kan det være en fullgod trøst å lytte til singelen her. Rørstad har fortid som klassisk gitarist, men etter at han innså mulighetene som ligger i å fusjonere klassisk musikk med pop og elektroniske instrumenter, byttet han musikalsk bane – og ser ikke ut til å ha sett seg tilbake. Verken albumtittelen eller slippdatoen er bestemt, men begge deler blir nok offentliggjort snart.

Heartfelt - Blindfold by TigerFysiskFormat

ANNONCE