Nyhet

Randy Blythe siktet for vold med døden til følge

Lamb of God-vokalist Randy Blythe har blitt anholdt i Praha. Bandet spilte tidligere i uken på Hove-festivalen utenfor Arendal.

Ifølge en lokal rapport, ble Randy Blythe i går anholdt i Praha, før Lamb Of God skulle spille konsert på Hard Rock Cage. Han blev senere siktet for drap.

Hendelsen som lå til grunn for arrestasjonen, fant sted da bandet spilte på konsertstedet Club Abaton i Praha i 2010. I følge rapporter løp en fan opp på scenen, hvilket resulterte i et basketak med vokalisten. Personen ble skadet, og døde senere av disse skadene. Myndighetene i Tsjekkia hevder nå at Blythe er ansvarlig for tilskuerens dødsfall.

En erklæring fra politiet i Praha sier at «vi har anholdt sangeren og siktet ham for legemsbeskadigelse av fjerde grad med døden til følge.»


En talsmann for Lamb Of God uttaler at Blythe er «urettmessig anklaget», og at bandets advokat er satt på saken. «Vi forventer at han blir frikjent fra siktelsen», sier talspersonen videre. På Twitter har Lamb of God uttalt seg meget ordknapt om hendelsene i Praha: «Freerandyblythe».

Lamb of God spilte på Hove-festivalen på tirsdag, og leverte etter sigende en meget god konsert. Bandet spilte også på festivalen i 2007, men skal da ha opplevd lydproblemer, noe som satte en demper på konserten.

Lamb of God er i øyeblikket på en verdensturné, for å promotere sitt nye album «Resolution», som ble utgitt i januar.  GAFFAs anmelder Magnus von Schantz ga plata fem stjerner, og karakteriserte utgivelsen som bunnsolid håndverk og Lamb of Gods beste plate til nå.


– «Resolution» ligner mer på «Sacrament» fra 2006 enn «Wrath» fra 2009. De har beholdt det melodiøse riffet fra nettopp «Sacrament», og produksjonen har et klarere lydbilde enn tidligere. Vokalist Randy Blythe tar som vanlig stor plass, men leverer også til de grader. Spesielt på siste sporet «King Me», hvor han på Mike Patton-vis vrenger det meste av både stemmebånd og drøvel. Albumet er bunnsolid metalhåndverk, med en lekker kombinasjon av death, heavy og thrash, skrev von Schantz om albumet.

ANNONCE