Nyhet

Vokalist frikjent for drap

Lamb of Gods Randy Blythe omsider funnet uskyldig.

Frontmannen i det amerikanske metallbandet Lamb of God, Randy Blythe, har blitt frikjent for legemsbeskadigelse med døden til følge, melder Billboard. 

Det var under en konsert i Praha i Tsjekkia i 2010 at Blythe skal ha dyttet den nittenårige publikummeren Daniel Nosek av scenen. Nosek slo hodet mot betonggulvet og døde som følge av skadene to uker senere. Kort tid etter at Blythe og Lamb of God spilte på Hovefestivalen i fjor sommer, ble frontmannen arrestert, og omsider siktet. I august samme i fjor ble han løslatt fra fengselet i Praha mot en kausjon på åtte millioner tsjekkiske koruna, som tilsvarer drøye 2,4 millioner norske kroner. 

Blythe kunne risikert opptil fem års fengsel i Tsjekkia dersom han hadde blitt dømt. I dag kunne han imidlertid melde via sin konto på bildedelingstjenesten Instagram at han har blitt frikjent og anser seg selv som en fri mann. Han benyttet samtidig anledningen til å oppfordre fansen til å be for den avdøde Daniel Noseks familie. 


Blythe kommuniserte via Instagram også tidligere i dag, før dommen falt. Han sa blant annet:

– Det ville vært utålelig for meg å gjemme meg fra denne situasjonen. Jeg er en uskyldig mann, men en familie har lidd tapet av en sønn, en fan av bandet mitt. Det er det dette egentlig handler om. Ikke fengsel, ikke penger, ikke politikk, ikke meg – det handler om en ung mann som mistet livet kun nitten år gammel. Han kommer ikke tilbake, og det knuser hjertet mitt. Jeg ville ikke kunnet sove om natten om jeg ikke prøvde å opptre hederlig og prøvde å gi familien hans noen svar.

Episoden er derimot ikke nødvendigvis over, da det kommer frem at aktor anker dommen.


ANNONCE