Nyhet

Jessie Ware til Øya

Samme dag som den snart albumaktuelle, britiske popartisten bekreftes, kommer også nyheten om at festivalen er utsolgt.

I dag kom nyheten om at Billettservice har solgt de siste dagspassene til Øyafestivalen. Det betyr at festivalen – som arrangeres fra 7. til 11. august i Middelalderparken i hjertet av det historiske Oslo – er utsolgt.

Samtidig kunne festivalen bekrefte at den engelske sangerinnen Jessie Ware er bekreftet til festivalen. I en tid hvor stadig flere velger å sette spørsmålstegn ved radioens rolle som misjonær for ny musikk, kan Ware nærmest sies å være et produkt av radiostasjonen Rinse FM i London. Radiostasjonen ble startet i 1994, og var fra starten en god, gammeldags piratradiostasjon. Rinse FM fikk konsesjon i juni i 2010, kanskje takket være dens rolle med å fremme sjangre som eksempelvis dubstep og grime.

En av de mer kjente artistene som opplevde å få suksess via Rinse FM, var Kollen-aktuelle Katy B, blant annet gjennom hennes samarbeid med produsenten Aaron Jerome – bedre kjent under bokstavsamlingen SBTRKT. I likhet med Katy B, har også Jessie Ware samarbeidet med produsenten, først og fremst på låten «The Right Thing To Do». SBTRAKT spiller også på årets festival.


Ware vokste opp med å lytte til klassisk jazz i form av vokalister som Ella Fitzgerald og Sarah Vaughn, men med en mor som satte pris på artister som Sade, Whitney Houston og Annie Lennox, er det kanskje ikke så vanskelig å høre hvordan hun havnet der hun gjorde i lydlandskapet.

Hun debuterte som soloartist med låten «Strangest Feeling», som kom i fjor. I år har hun sluppet låtene «Running», «110%» og «Wildest Moments», alle fra hennes kommende album «Devotion», som etter planen slippes 20. august i år. Sjansene er altså store til å få hørt store deler av låtmaterialet fra debutplata live på Øyafestivalen i år.

Hør hennes «Wildest Moments» under:


ANNONCE