Nyhet

Fra Sonic Youth til svartmetall

Den Øya-aktuelle Sonic Youth-gitaristen Thurston Moore forener krefter med svartmetallbandet Twilight på deres kommende album.

I et intervju med nettstedet The 1st Five forteller Twilight-gitaristen Judd Blake om hvordan bandet fikk med støylegenden Moore på sitt kommende album.

– Vi kjenner mange av de samme folkene, og jeg har hengt en del i studio med Thurston. Han liker musikken vår og er stor fan av svartmetall. Og siden Sonic Youth er oppløst og han praktisk talt er skilt, har han mye fritid, uttalte Judd.

Å kalle bandet sitt Twilight er et grep som balanserer hårfint på knivseggen mellom å skyte seg selv i foten i forhold til det gjengse svartmetallpublikum og å få masse god PR og mengder av nye fans i form av kjærlighetssyke ungpiker. Likevel kalles bandet ofte svarmetallens supergruppe. I bandet spiller Judd Blake – som er mest kjent som frontmann i det psykedeliske svartmetallbandet Nachtmystium – samt Jeff Whitehead fra Leviathan og Aaron Turner fra Isis, for å bare nevne noen av bandets medlemmer. Nå kan de også føye Thurston Moore inn i medlemsregisteret. Blake er meget fornøyd med å ha fått støygitaristen med på laget.


– Century Media (Twilights plateselskap, journ. anm.) kunne ha tilbudt oss hundre tusen dollar for å lage den Twilight-plata, og sagt «Blake, du får nitti prosent av den summen, men Thurston Moore vil ikke være med på innspillingene. Eller han kan være med på plata, mens du bare får klare deg med ti tusen dollar». Jeg ville gjort det uten å nøle, jeg ville tatt de ti tusen og jobbet med Thurston, fordi det er så høyt jeg elsker Sonic Youth, uttalte gitaristen til The 1st Five.

Nyheten om at Sonic Youth-paret Thurston Moore og Kim Gordon går hver til sitt etter over tjuefem års ekteskap, kom som ei bombe da nyheten ble sluppet i fjor høst. Selv om deres separasjon gjør at fremtiden til Sonic Youth er mer enn usikker, går ikke bandets medlemmer i dvale av den grunn. Det har lenge vært klart at den norske konsertsommeren står i Sonic Youths tegn. Lee Ranaldo spilte to konserter på rad på Blå i juni, og med seg hadde han Steve Shelley. Trommeslageren returnerte til Oslo noen få uker senere, for å spille sammen med Disappears på Revolver under den nyoppstartede Gut Feelings-festivalen.

På torsdag kommer Kim Gordon til Blå for å spille sammen med den japanske støymusikeren Ikue Mordi – og i september kommer hun tilbake til konsertstedet sammen med gitaristen Bill Nace.


Thurston Moore er osloaktuell med sin opptreden onsdagen under Øya-festivalen. Samme kveld spiller han også et støysett sammen med saksofonisten Mats Gustafsson på Parkteatret, som en del av Øyanatt-programmet.

ANNONCE