Nyhet

Youssou N'Dour for president

Det har i all tid vært en høyt elsket floskel for musikkjournalister i alle år, men nå stiller faktisk den senegalesiske artisten Youssou N'Dour til presidentvalg i sitt hjemland.

Om Youssou N'Dour har tatt en av tilbakemeldingene fra en musikkjournalist litt for bokstavelig på et tidspunkt, eller om dette har vært planen lenge, vites ikke. Men igår ble det klart at N'Dour stiller til presidentvalg i Senegal om en under to måneder. Dette annonserte han via en av sine egne radiokanaler.

– «I en stund nå har mange senegalesere med forskjellige bakgrunner ønsket at jeg skal stille som presidentkandidat i februar. Jeg har lyttet, jeg har hørt, og jeg har gitt positivt svar. Jeg stiller som kandidat. Dette er en stor patriotisk plikt, den største jeg kan by på. Jeg er alternativet til den nåværende ledelsen i landet.»

Dette er i følge Billboard.com noe av det N'Dour uttalte denne uken. Over 20 kandidater stiller i valget, i tillegg til den nåværende presidenten, Abdoulaye Wade. 


I hjemlandet er N'Dour en superstjerne på flere måter, ikke bare regnes han som en av de viktigste artistene fra Afrika generelt, men han eier også en rekke aviser, TV- og radiostasjoner.

N'Dour fikk en megahit verden over med låten «7 Seconds» i 1994, en duett med svenske Neneh Cherry. Siden dette har 52-åringen blant annet vunnet en Grammy og oppnådd legendestatus.


 

ANNONCE