Nyhet

Refused sammen igjen

De svenske hardcoreheltene i Refused melder at de skal spille på Coachella og Way Out West i år.

I 1998 var det slutt for Refused, og det etter bare syv år sammen. Dette var samme år som de slapp klassikeren «The Shape Of Punk To Come». Siden den gang har frontfigur Dennis Lyxzén holdt seg opptatt med The (International) Noise Conspiracy, AC4 og Invasionen (tidligere The Lost Patrol Band) - sistnevnte klare for neste måneds by:Larm i Oslo.

Det så lenge ut som det ikke kom til å bli noen reunion, mye basert på uttalelser fra bandet selv. Nå har pipen fått en annen tone, og svenskene er klare for to festivaler i 2012. Den første konserten vil skje i april under Coachella i California, USA. Den andre som foreløpig er planlagt er under Way Out West i Gøteborg i midten av august. Dette er samme uke som Øya foregår i Oslo, og det er nok ikke usannsynlig at Øya setter himmel og jord i bevegelse for å skaffe seg en av årets garantert mest omtalte gjenforeninger i tiden som kommer.

På bandets egen hjemmeside forklarer bandet hvorfor dette kommer nå:

«Vi fikk aldri yte «The Shape Of Punk To Come» rettferdighet da den kom ut, vi var for opptatt med intern krangling til å kunne fokusere på den jobben. Plutselig får vi nå muligheten til å gjøre det slik vi hadde tenkt. Vi vil gjøre det på nytt, gjøre det riktig. Det vil vi gjøre for de som har holdt liv i musikken gjennom alle disse årene, men også for vår egen del. Vi synes dere fortjener det, og vi håper at følelsen er gjensidig.»

Dette skjer bare noen timer etter at El Pasos egne hardcorehelter At The Drive-In melder sin tilbakekomst.

ANNONCE