Nyhet

Danske band klare for Roskilde

De første danske navnene på årets Roskilde Festival er klare – blant dem et by:Larm-aktuelt band.

Nord-Europas største musikkfestival slapp i dag de første danske navnene på årets program. Blant dem er I Got You On Tape (bildet), som også spiller på by:Larm i februar. Bandet har blitt beskrevet som et møte mellom Joy Division og 60-tallsbandet Love, men selv drar de frem The Fall som inspirasjonskilde.

Århusbandet Larsen & Furious Jane er et relativt ukjent navn her til lands, men i hjemlandet har de fått mye ros for sine albumutgivelser. Spesielt fjorårets «Dolly» ble godt mottatt, og havnet blant annet på andreplass i danske GAFFAs kåring av de beste danske albumene i 2011. Albumet kan for øvrig lastes ned gratis på bandets hjemmeside.

ElParaiso er et nytt dansk plateselskap som fokuserer på psykedelisk rock. På årets Roskildefestival er labelen representert med syrerockerne Causa Sui, kraut-/postrock-trioen Papir, samt El Paraiso Ensemble. Sistnevnte er satt sammen spesielt for anledningen.

Internasjonale storheter som Björk, Bon Iver og Bruce Springsteen er allerede klare for årets Roskilde 2012, som arrangeres fra 5.–8. juli, med warm-up fra 30. juni. Billettsalget er allerede i gang. Les mer på festivalens hjemmeside

ANNONCE