Nyhet

WiMP avslører årets mest populære

Streamingtjenesten har nå lagt ut listen over de hundre mest spilte låtene i 2012.

Da streamingtjenesten Spotify i slutten av november tok årskavalkadene litt på forskudd med å avsløre hvilke låter, album og artister som var de mest spilte på tjenesten i 2012, skapte det en hel del debatt og diskusjon, og blant reaksjonene man bevitne fant man sjokk, vantro og bekreftende, skamfulle nikk.

Blant de mest spilte artistene i Norge kunne man blant annet finne svenske Laleh og Loreen, mens det eneste norske bandet som kunne hevde seg på topp ti-listen, var Sirkus Eliassen, som med landeplagen «Æ Vil bare Dans» landet en tiendeplass.

Spotifys argeste konkurrent i Norge må sies å være WiMP, som kanskje er flinkere til å fremheve norsk og nordisk musikk enn sin konkurrent. Da de nylig offentliggjorde listen over de hundre mest spilte låtene i 2012, bydde ikke listen på nevneverdige overraskelser, i alle fall ikke hva topp ti-plasseringene angikk.


Øverst tronet nemlig Laleh, som med låten «Some Die Young» virkelig slo an en streng i befolkningen, både hos dem av oss som bruker Spotify, og de som bruker WiMP. Andreplassen ble kapret av australske Gotye og hans «Somebody That I Used To Know», mens kanadiske Carly Rae Jepsen og hennes mildt fantastiske hitsingel «Call Me Maybe» er plassert på en svært respektabel tredjeplass. Gladguttene fra Bodø, Sirkus Eliassen (bildet), landet en svært sterk fjerdeplass på denne listen med «Æ vil bare dans», og har dermed gjort det bedre rent plasseringsmessig blant WiMP-bruker enn Spotify-brukere.

Plass fem til ti okkuperes av følgende artister:

5. Adele – «Set Fire To The Rain».
6. Loreen – «Euphoria».
7. Vinni – «Godmorgen Norge».
8. fun. – «We Are Young».
9. Coldplay – «Paradise».
10. Flo Rida – «Whistle».


De resterende nitti plassene på WiMPs oversikt over de hundre mest spilte låtene i 2012 byr derimot også på en rekke andre godbiter, og kan med fordel granskes i sin helhet om man bare klikker her.

ANNONCE