Nyhet

Vinyl i matbutikken? «Söta bror» med ny satsing

I Sverige kan du fra og med denne uka handle med deg Ed Sheerans siste album på vinyl samtidig som du handler inn brød og grønnsaker. Kommer noe lignende til Norge snart, mon tro.

Brød, grønnsaker, appelsinjuice ... og den nye skiven til Ed Sheeran på vinyl? Eller hva med Laleh? Iron Maiden, Ramones, Pink Floyd eller Green Day?

Hos våre naboer i øst er dette nå blitt en realitet.

LES OGSÅ: Rocka brettspill fra Queen.


For i Sverige satses det på vinylplaten, og i dag kunne våre kollegaer i GAFFA Sverige melde om at det fra og med denne uken kan handles inn vinyler i utvalgte matbutikker over grensen.

Gode tilbakemeldinger fra kundene og butikkene

Det er Warner Music og Musikservice som kjører i gang satsingen og starter med litt over 20 titler som presenteres i et utvalgt sortiment i en rekke butikker.


— Vi har jobbet i bransjen i over 40 år og synes det er kjempeartig at vinylen gjør et comeback, sier Inge Davidsson som er en av gründerne bak Musikservice.

LES OGSÅ: Hun blir årets ambassadør for Record Store Day.

Han sier videre at de sluttet med vinyl på slutten av 80-tallet, men at han nå ser muligheten for å ta de store svarte platene frem igjen. Ifølge Davidsson har det vært mye god feedback fra både butikkene og kundene allerede.


Store navn til å begynne med

I første omgang er det kjente navn som David Bowie, Led Zeppelin, Iron Maiden, Ramones og Pink Floyd som dukker opp, men også nyere artister som Håkan Hellström og Laleh er med i sortimentet. Den ferskeste tittelen er Ed Sheerans nye album Divide, som akkurat nå dominerer verdens topplister.

LES OGSÅ: Se Ed Sheeran som bokser i ny musikkvideo.


— Vi håper og tror at vinylen er her for å bli, og at den i nær fremtid inngår i dagligvarehandelens standardutvalg, sier Jakob Ekendahl i Warner Music til GAFFA Sverige.

Skulle du ønske at du kunne kjøpe vinylplater på Rema 1000 eller Kiwi?

Legg igjen en kommentar under artikkelen.


ANNONCE