Nyhet

Nick Cave and The Bad Seeds til Norge

Nick Cave og frøene booker seg inn til europeiske festivaler, nå også Bergenfest og Norwegian Wood.

Den produktive låtskriveren, forfatteren og tidvis filmskuespilleren Nick Cave har oppnådd kultstatus med album som «Murder Ballads» og «The Boatman's Call». Han annonserte nylig at han og The Bad Seeds har det nye albumet «Push The Sky Away» på vei i februar, og at han akter å presentere det på sin kommende turné. I forkant har de sluppet singelen «We No Who U R» som kom 3. desember. Nå kommer det også frem at Cave og co. er booket til både Bergenfest og frognerbadlokaliserte Norwegian Wood, hvor de vil opptre henholdsvis torsdag 13. og fredag 14. juni.

I et intervju med BBC6 i høst fortalte Cave litt om det kommende albumet:

– Jeg er veldig oppstemt. Vi har ikke lagd noe sammen på en stund, men det å bare kunne ta seg fri fra de andre prosjektene – som på mange måter bare skulle være en slags hobbyaktivitet – og samles i et rom og spille inn en plate føles veldig bra, sa Cave til den britiske kringkastingsselskapet. Han pratet også varmt om låtene på det kommende albumet.


– Jeg er veldig fornøyd med vårt siste studioarbeid. Det høres helt annerledes enn noe annet The Bad Seeds har gjort, noe helt annet enn Grinderman og alt det der. Det er veldig bra, og veldig, veldig vakkert – men det er ikke en klassisk The Bad Seeds-balladeplate, fortalte australieren.

Cave er for tiden også aktuell som manusforfatter og komponist for John Hillcoat-filmen «Lawless». Filmmusikken har han komponert sammen med The Bad Seeds-kumpanen Warren Ellis. Det er ikke første gang Cave jobber med film, han debuterte som manusforfatter allerede tidlig på 1990-tallet. Det var imidlertid med «The Proposition» fra 2005 at han fikk sitt gjennombrudd som manusforfatter.

Norwegian Wood kan i dag også melde at de har sikret seg Charles Bradley & His Extraordinaires – som spilte på Bergenfest i fjor – og dermed begynner programmene til Norwegian Wood og Bergenfest å se temmelig identiske ut, i alle fall i skrivende stund. Norwegian Wood kan på sin side trumfe med selveste Rod Stewart, mens Bergenfest også har sikret seg navn som Real Ones, Mark Knopfler og Empty Bottles Broken Hearts.


ANNONCE