Nyhet

Mykt og hardt fra Volumfestivalen

Hedmarksfestivalen fyller ut spekteret fra visesang helt til beinhard metall.

Volumfestivalen arrangeres for tiende gang i 2013, og når arrangementet drar i gang 19. - 22. juni i Elverum, er det med et temmelig variert program. Samtlige av bookingene har en tilknytning til Hedmark. Festivalsjef Sven Arild Storberget forteller i presseskrivet om ambisjonene for neste års festival:

– Vi må satse litt og slå på stortromma for å markere jubileet. Vi går både bredt og stort ut på første slipp, og har også mye annet spennende på blokka. I fjor hadde Volumfestivalen for første gang over 2.000 besøkende, så det er naturlig å sikte enda høyere i 2013, sier Storberget.

 Det attenårige talentet Matilda Gressberg er riktignok ung, men hun har absolutt likevel gjort seg kjent, med opptredner både i fjernsynsprogrammene Norske Talenter og Senkveld, i tillegg til å skrive musikken til den kritikerroste dokumentarfilmen «Til Ungdommen». Hun er også booket inn til by:Larm i februar.


GAFFAs May Andersen så Matilda på Mono i oktober, og kunne fortelle blant annet følgende:

– Man skal kanskje ikke banne i anmeldelser, men jeg gjør et unntak og tar med et sitat fra mannen bak meg: «Faen, så flink hu er». For det er akkurat det hun er. En skulle ikke tro at det var mulig å være så helstøpt og moden i så ung alder, men hun viser at det går an. Og om Matilda Gressberg var et ukjent navn for mange i går, så tviler jeg ikke på at jungeltelegrafen går i dette øyeblikk.

Vesentlig hardere blir det fra metalcorebandet Heksed. Med den selvtitulerte debuten fra 2011 i bagasjen, i sin tid produsert av Ruben Willem fra Haust og Bjarte Lund Rolland fra Kvelertak har Heksed turnert på kontinentet med blant andre det ekstremt toneangivende hardcorebandet Integrity, og har både en ny EP på vei på engelske Witch Hunter records, nytt album underveis og står på plakaten til vinterens By:Larm.


Sprutbass (bildet), eller Eivind Henjum som han heter i telefonkatalogen, er allerede et sentralt navn i den lille og obskure skwee-scenen, og har reist verden rundt med sin høyst dansbare miks av europeisk elektronisk og funk, eller «Schengen-funk» som han selv kaller det. Her i landet har han spilt på Øyafestivalen og Slottsfjell, men enda mer imponerende er det at han har satt publikumsrekord på Roskildefestivalens elektronikascene, klokken fire på ettermiddagen!

Visesangeren Frida Ånnevik skal opptre sammen med sin egen far, Hedmark-institusjonen Tor Karseth. Ånnevik forteller at hun før har vært skeptisk til å dele scene med faren, men at hun har troen denne gangen:

– Det vil bli hans låter, men på mine premisser. Jeg bestemmer rammene med den musikalske ballasten og smaken jeg har. Fatter'n skal synge og formidle sin musikk, og så skal jeg pakke det inn på en anna måte enn han er vant til, og prøve å frike han ut så mye som mulig, forteller hun.


Den beryktede Elverumstrioen Jaqueline gjenoppstår også på fesitvalen, etter to år i dvale. Med medlemmer fra Team Me og Begravelsesbyraaet vekkes «Elverums stolteste rockedynasti» til live. At bandet spiller på Volumfestivalens tiårsjubileum er ganske naturlig, de var nemlig på plakaten allerede i 2003 da festivalen startet opp. Den gang riktignok under det tidligere navnet Dharma Garage.

Volumfestivalen arrangeres i Elverum 19. - 22. juni, og billetter er i skrivende stund ikke lagt ut for salg.

ANNONCE