Nyhet

Led Zeppelin byr på smakebit

Utdrag fra Led Zeppelins kommende og kombinerte DVD- og CD-utgivelse har nå blitt lagt ut på nettet. Sjekk ut første smakebit her, i form av klassikeren «Kashmir».

Konsertfilmen «Celebration Day» ble spilt inn da en av verdens største rockeband – om ikke annet, så i alle fall forhenværende – spilte på O2 Arena i London i oktober 2007, i forbindelse med en minnekonsert for Atlantic Records-mogulen Ahmet Ertegün, som døde i desember året før.

Det var første gang siden de gjenlevende medlemmene av Led Zeppelin hadde stått på samme scene siden 1988, da de – sammen med den avdøde trommeslageren John Bonhams sønn Jason – spilte for et entusiastisk London-publikum.

Rammene rundt konserten var særdeles profesjonelle, og et stort kamera-team var tilstede under konserten, nettopp med tanke på at den sjeldne opptredenen kunne tas opp og utgis ved en senere anledning. Etter lang tid i klipperommet, ble det endelig klart at konsertfilmen skulle gis ut. Den fikk sin premiere i et knippe verdensmetropoler i midten av oktober.


På samme tid som filmen var inne til etterbehandling, verserte det også rykter om at Led Zeppelin skulle gjenforenes. I et intervju med Rolling Stone Magazine i 2011, fortalte vokalist Robert Plant at han ikke vurderte et Led Zeppelin-comeback som særlig sannsynlig.

– Jeg har fjernet meg så langt fra det at det virker nærmest utenkelig, og vanskelig å forholde seg til. Det er et jævla mas, for å være ærlig. Hvem bryr seg? Jeg vet at fansene bryr seg, men se på det fra mitt ståsted: Om ikke så alt for lenge vil jeg behøve hjelp til å krysse gata, sa Plant, som nå er 64 år gammel.

Gjenforening eller ikke: «Celebration Day» blir tilgjengelig for bandets fans i god tid før jul, og kommer som både DVD og Blu-ray sammen med en CD den 19. november. I desember kommer en trippel vinyl-utgivelse av konserten.


«Kashmir»-smakebiten fra den kommende konsertfilmen er tilgjengelig til klokken 19.00 i kveld.

ANNONCE