Nyhet

Epic dropper Death Grips

Etter at «No Love Deep Web» ble sluppet uten deres samtykke, og etter at konfidensielle e-poster lekket ut på nettet i går, dropper plateselskapet Epic samarbeidet med de svært alternative hiphoperne.

I begynnelsen av forrige måned slapp trioen Death Grips sitt andrealbum, «No Love Deep Web». Kanskje ikke så rart at et band utgir sine album når de først er ferdige, men som regel er et plateselskap med på lekene. Da Death Grips offentliggjorde sitt andre album, valgte de nemlig å slippe det på nettet, uten å si fra til plateselskapet sitt, Epic. Grunnen skal ha vært at Epic opprinnelig ikke hadde tenkt å utgi albumet før til neste år, noe som passet dårlig for den utålmodige trioen.

Det at bandet i overstyrte sitt eget plateselskap og i tillegg prydet det digitale omslaget til albumet med en erigert og tungt tusjet penis, gjorde sitt til at oppmerksomheten rundt bandet og albumet eksploderte. Noen spekulerte i avtalt spill mellom Death Grips og Epic, men etter kort tid ble bandets hjemmeside og Facebook-profil rett og slett stengt.

I går postet bandet – på sin gjenåpnede Facebook-side – en rekke e-poster de påstår er fra Epic, hvor det kjekles en del frem og tilbake. Det at fortrolig korrespondanse blir lagt ut til allmenn skue var kanskje det som fikk begeret til å renne over for Epic, som i dag kunne melde at de «oppløse sitt samarbeider med Death Grips».

– Epic Records er et plateselskap som får nye artister opp og frem. Det er vårt mål og vårt mandat. Uheldigvis, når markedsførings- og publisitetsstunt tar innersvingen på musikken, må vi minne oss selv om våre kjerneverdier. I den anledning, og med umiddelbar effekt, jobber vi med å oppløse vårt samarbeid med Death Grips. Vi ønsker dem lykke til videre, heter det i uttalelsen fra plateselskapet.

«No Love Deep Web» ble anmeldt av GAFFA-redaktør Øyvind Rones, som applauderte Death Grips' produktivitet – albumet «Money Store» ble sluppet tidligere i år.

– En sånn produktivitet kan noen ganger gå ut over kvaliteten, og selv om det ikke er noen tvil om at Death Grips er kreative hoder og byr på noe litt utenom det vanlige, så sliter «No Love Deep Web» med å måle seg med den deilige galskapen på debuten. Navn som «Dälek», «Busdriver» og «Shabazz Palaces» er fortsatt naturlige holdepunkter, og Death Grips bidrar uten tvil til å gjøre den mer alternative hiphop-scenen en hel del mer interessant for tiden. På tide å gjøre opp for den avlyste konserten i Oslo, i alle fall, skrev Rones, og ga plata fire stjerner.

ANNONCE