Nyhet

Big Boi med plateslipp i desember

Antwan André Patton utsetter slippet av sitt andre soloalbum med en drøy måned.

I juni år kunne rapperen Antwan André Patton – bedre kjent som Big Boi og den ene halvdelen av Outkast – annonsere at hans andre soloalbum skulle utgis denne høsten. I begynnelsen jobbet både han og plateselskapet ut fra at det kommende albumet skulle slippes denne måneden, men nå har rapperen annonsert ny utgivelsesdato for albumet, som har fått navnet «Vicious Lies and Dangerous Rumors».

Den første singelen fra plata, «Mama Told Me», har allerede vært ute i en tid. På låten samarbeidet Patton med det tidligere Destiny's Child-medlemmet Kelly Rowland. Første gang denne låten ble fremført, hadde Big Boi med se et svenske elektronikabandet Little Dragon, men da låten skulle spilles inn på propert vis, droppet rapperen svenskene til fordel for Rowland.

Med tanke på at rapperens debutalbum, «Sir Lucious Left Foot: The Son of Chico Dusty» ble utsatt i nærmere to år, kom det ikke som noen bombe at slippdatoen «Vicious Lies…» også ble forskjøvet. Albumet skal etter planen slippes den 10. desember, noen som er en drøy måned senere enn den opprinnelige utgivelsesdatoen.


I samme anledning som den nye utgivelsesdatoen ble gjort kjent, presenterte også Big Boi den fargerike omslagskunsten til hans kommende andrealbum.

«Sir Lucious Left Foot: The Son of Chico Dusty» ble anmeldt av GAFFAs Christian Grubert, som mente at Big Boi var undervurdert, ene og alene fordi han ikke var som Outkast-makkeren André 3000.

– Big Boi blir lett kassert som en rektangulær partyrapper, noe som er langt fra sannheten. Som soloartister drar han i mange retninger. «Turns Me On» er en klassisk Dubgeon Family-gryterett, «Shutterbug» er én del elektro og to deler romskip, «General Patton» er hiphop for hode og nakke, og «Be Still» er simplistisk og melodiøst med hjelp av Janelle Monae. I mellom disse låtene finner man småfeil og fine momenter, alt sammen resulterende i et – ikke overraskende – fint sammenvevd og lekent album. Solo er Big Boi mer kompetent enn de fleste, men jeg savner fortsatt Outkast, skrev Grubert, og ga plata fem stjerner.


Mens man venter på at «Vicious Lies and Dangerous Rumors» skal komme i butikkhyllene, tåler man definitivt et gjenhør med «Mama Told Me»:

"Mama Told Me" - Big Boi (feat. Kelly Rowland) by Big Boi

ANNONCE