Nyhet

Trail of Dead slipper album i oktober

Austin-bandet …And You Will Know Us By The Trail of Dead slipper albumet «Lost Songs» den 23. oktober. Nyheten kommer samtidig som bandet uttrykker sin støtte til Pussy Riot.

Bandet slo for alvor gjennom med sitt tredje album, «Source Tags & Codes», som ble utgitt på Interscope Records i 2002. «Lost Songs» blir deres syvende album, og følger opp «Tao of The Dead», som kom i februar i fjor. GAFFAs anmelder Erik Barkman ga albumet fem stjerner, og mente at utgivelsen var deres beste siden gjennombruddsalbumet.

– «Tao of The Dead er albumet hvor brikkene igjen faller på plass for Trail Of Dead. Her går deres muskuløse post-hardcore opp i en høyere enhet med vidløftig progrock, og albumet er bandets mest helstøpte siden, ja, «Source Tags & Codes». Det er dermed ikke så farlig, da, at det henstår i det uvisse hva det dypere konseptet bak «Tao of the Dead» egentlig er. Albumet føles som en sammenhengende spenningskurve, hvor de enkelte delene finner sammen i en integrert hele. Den ene sang glir over i den andre via postrockete interludes og små synthsymfonier, og «Tao of the Dead» er texanernes sterkeste samling sanger på meget lang tid, med høydepunkter i form av låter som «Pure Radio Cosplay» og «Weight Of The Sun». Tiden er moden for et nyt gjennombrudd, skrev Barkman.

«Lost Songs» vil inneholde låten «Up To Infinity», som er dedisert de fengslede, russiske punkerne i Pussy Riot. Frontmann i Trail of Dead, Conrad Keely, sier at låtens opprinnelige tema er de pågående urolighetene i Midtøsten.

– Musikken ble inspirert av apatien rundt hendelser som har plaget den uavhengige musikkscenen i over et tiår. «Up To Infinity» handler om den syriske borgerkrigen. Vi mener at mennesker som lider under tyranner og despoter er uholdbart, og ikke burde behandles som et internt problem, men heller burde fordre og rettferdiggjøre internasjonal inngripen. Vi vil også dedisere denne sangen til Pussy Riot, skriver Keely i et presseskriv.

…And You Will Know Us By The Trail of Dead legger også ut på turné i forbindelse med plateslippet. I tillegg til en rekke datoer i hjemlandet, tar de også turen over Atlanterhavet til Storbritannia, Benelux, Frankrike og Tyskland. Skandinavia besøkes dessverre ikke i denne omgangen.

ANNONCE