Nyhet

The Killers til Oslo

Den amerikanske kvartetten gjennomfører sin eneste konsert i Norden i 2012, når de spiller på P3 Sessions på Sentrum Scene i begynnelsen av september.

Mandag 17. september slipper The Killers sitt fjerde studioalbum, som har fått tittelen «Battle Born». Det er en knapp måned til, men innen den tid kan heldige konkurransevinnere få oppleve det amerikanske bandet i intime omgivelser på Sentrum Scene i Oslo, tirsdag 4. september. P3 vil trekke ut drøyt 1200 heldige mottagere av billetter til hendelsen. Billettene deles ut parvis, og kan skaffes ved å delta i konkurransen enten ved å høre på P3s sendinger eller ved å stikke innom deres nettside.

«Battle Born» ble spilt inn i bandets hjemby, glamourens høyborg – Las Vegas. Da GAFFAs skribent Tobias Høi tok turen innom studioet deres i gamblingbyen i begynnelsen av juni i år, var morderne nesten ferdig med sitt kommende album, hvor en rekke øverste-hylle-produsenter har sittet bak spakene. «Alle bortsett fra Timbaland», som en smilende Flowers uttrykte det. Fem låter ble avspilt, som viste at The Killers har gått tilbake til gitarlydene fra «Hot Fuss» og «Sam's Town», men i enda større grad til det synth-orienterte lydbildet på «Day & Age». Man hører tydelig både bandets britiske røtter, samt spor av ikonet Bruce Springsteen.

– Alle albumene vi har lagd hittil har vært en naturlig reaksjon på det foregående albumet. Denne gangen har det gått nesten fire år, og med «Battle Born» har vi prøvd å lage ei skive som oppsummerer bandet og trekker frem elementer fra våre tidligere utgivelser, fortalte Flowers.

Det er altså mye å se frem til, men for de som ikke får med seg konserten på Sentrum Scene, vil høydepunktene fra opptredenen bli vist på Lydverkets sesongpremiere den 12. september.

ANNONCE