Nyhet

Spiritualized til Oslo

Når Jason Pierce og resten av Spiritualized kommer til Oslo i slutten av november, er det for å spille sin første klubbkonsert i Norge på ti år.

I dag kom nyheten om at Spiritualized – det nåværende hovedprosjektet til det tidligere Spacemen 3-medlemmet Jason Pierce – kommer til Oslo. Det spesielle ved dette besøket er at Spritiualized ikke har spilt en klubbkonsert i Norge på ti år, men den 22. november starter høytiden tidlig når bandet inntar Rockefeller.

For to helger siden spilte Spiritualized – hvor Pierce er eneste permanente medlem – på Elvescenen under Pstereo-festivalen i Trondheim. GAFFA-anmelder Kai Menear kalte konserten et musikalsk vekkelsesmøte med demonutdrivelse og gospeltendenser, til tross for en noe ordknapp Pierce.

– Det var kanskje ikke hverdagskost og allemannseie det som ble presentert fra scenen, men det var en gullgruve for kurtiserende og de som ville ha en litt dyptgripende opplevelse i sin musikalske sjel. Rett og slett vakkert og rørende med en heidundrende avslutning. Det ble kommunisert mer enn nok til de oppmøtte og selv om de ikke fikk noe «how are you doing Trondheim», var det en overenstemmelse over at alt var godt akkurat da, skrev Menear og skjenket Pierce og Spiritualized fem stjerner for innsatsen i katedralbyen.


Bandet sjuende album, «Sweey Heart Sweet Light» kom i april i år. Da hadde det gått hele fire år siden forrige album, «Songs in A&E». GAFFAs anmelder Lars Löbner Jeppesen ga plata fire stjerner, og kalte det et høyttravende verk, som var på full fart ut i Melkeveien.

– Vi har snart hørt alle Pierces like deler svulstige og ømme knep så mange ganger at han snart blir en klisjé av seg selv. Det kan være skiftet mellom den nyreligiøse tematikken og de hedonistiske overdrivelsene, pakket inn i brusende og lagvis produksjon. Til tider blir det for mye, men det blir aldri kjedelig. «I Am What I Am», synger han på albumet, og sånn må det nesten bare være. Dette  blir fint eksemplifisert i låta «Headin' For The Top Now», som er dynket i støy, men som aldri mister fokus fra den uhyre effektive motoriske fremdriften. Hør høyt og kjør fort, som bruksanvisningen fra Pierce lyder, skrev Jeppesen, og ga plata fire stjerner.

Billettene til Spiritualizeds konsert på Rockefeller torsdag 22. november legges ut for salg på Billettservice i morgen (fredag) klokken 09.00.


ANNONCE