Nyhet

Lytt til Animal Collectives nye album

De elleve låtene fra «Centipede Hz» er lagt ut på bandets hjemmeside.

Den 3. september slipper Animal Collective sitt niende studioalbum, som har fått navnet «Centipede Hz». Albumet er oppfølgeren til det svært suksessfulle og kritikerroste albumet «Merriweather Post Pavillion». GAFFAs anmelder Thomas Borre likte albumet svært godt, og trakk paralleller tilbake til tidligere tiders storheter.

– Igjen mestrer Animal Collective den utfordrende oppgaven, det er å få det komplekse til å lyde ukomplisert: Særegne melodier og ekstravagante koreskapader hvirvler lytteren inn i et hakkende og livlig lydunivers, som innimellom høres ut som en futuristisk klon av Brian Wilson i det «smilende» kjølvannet av «Pet Sounds»' galskap, skrev Borre, og skjenket plata fem stjerner.

Animal Collective har tidligere utporsjonert nyhetene om det kommende albumet i små doser som etter sigende skulle vekke appetitten til fansene, som har ventet i tre og et halvt år på et nytt album fra Baltimore-gjengen. Tidligere i år slapp de låtene «Honeycomb» og «Gotham», låter som derimot ikke er å finne på låtlisten til «Centipede Hz».

I dag la bandet derimot ut alle låtene sine til gjennomstrømming på sin hjemmeside. Albumet kan streames i sin helhet, eller man kan høre de enkeltlåtene man vil. Hver låt er akkompagnert av en unik video av Abby Portner. Klikk deg inn her, og lytt til albumet.

Tidligere i vår ble det også klart at Animal Collective kommer til Norge. Den 15. november kommer de til Oslo og gjester Sentrum Scene.

ANNONCE