Nyhet

Lindstrøm i storform

Låten «Rà-àkõ-st» ble urfremført på onsdag, men kan høres på nettet i skrivende stund. Hvordan låttittelen uttales, blander vi oss ikke opp i, men du kan høre låten her og gjøre opp din egen mening.

Drømmeduoen Hans-Peter Lindstrøm og Terje Olsen, aka Lindstrøm og Todd Terje, spilte konsert sammen på Vika-scenen utpå kveldingen under onsdagens program på Øyafestivalen. En av låtene duoen serverte, var den noe kryptisk titulerte «Rà-àkõ-st», som i tillegg ble urfremført.

Nå har Lindstrøm-komposisjonen blitt lagt ut på nettet i en utvidet versjon, mikset av Todd Terje. Mjøndalingen er en dreven tolker av andres musikk, har gjennom en del år remisket artister som blant andre Brian Ferry, Roxy Music, Chris Rea og Michael Jackson.

Tendensene på låten stemmer overens med lydbildet særlig Todd Terje i den siste tiden har dyrket, med utstrakt bruk av analoge synthesizere og arpeggierte basslinjer. Den nesten ni minutter lange låten viser Lindstrøm tilbake i god form, etter hans kanskje noe uventede oppdagelsesferd inn i et proggete og nærmest avantgardistisk lydbilde, som han lot blomstre for fullt på plata «Six Cups of Rebel», den etterlengtede oppfølgeren til «Wherever You Go I Go Too». Plata ble av mange lunkent mottatt da den ble utgitt i februar i år.

I juni slapp Smalltown Supersound en remiks-utgave av «Six Cups of Rebel» i et eksklusivt opplag på kun fem hundre. Blant bidragsyterne på skiva kunne man finne artister som Oneothrix Point Never og Ariel Pink's Haunted Graffiti.

Hør «Rà-àkõ-st» under:

Lindstrom - Rà-àkõ-st by smalltownsupersound

ANNONCE