Nyhet

Lamb of God-vokalist løslatt fra tsjekkisk fengsel

Randy Blythe har blitt løslatt mot kausjon og har fått reise hjem til USA, men påtalen fra tsjekkiske myndigheter står fortsatt ved lag.

GAFFA kunne i slutten av juni melde at Randy Blythe, vokalist i det amerikanske metallbandet Lamb of God, ble anholdt i Praha. Amerikaneren var mistenkt for voldsutøvelse med døden til følge, da en fan mistet livet under en konsert bandet avholdt i den tsjekkiske hovedstaden i 2010.

I helgen ble Blythe løslatt fra fengselet i Praha, mot en kausjon på åtte millioner tsjekkiske koruna, som tilsvarer drøyt 2,4 millioner norske kroner. I dag publiserte vokalisten en uttalelse på hjemmesiden til Lamb of God. Her uttrykte Blythe glede over å komme hjem, og benyttet anledningen til å takke for støtten og omtanken fra familie, venner, fans og innbyggerne i hjembyen.

– Jeg vil rette en spesiell takk til innbyggerne i Richmond for å ha stått ved min side. I løpet av de førtiåtte timene jeg har vært hjemme, har jeg blitt stoppet meg på gaten og på restauranter og fått smil og vink. Alle har sagt til meg at de er glade for å ha meg tilbake. Dere gjør meg alle glad og stolt for å kalle Richmond mitt hjem, skrev Blythe.


Selv om det nok er avskrekkende å sitte fengslet, kanskje spesielt i Øst-Europa, har Blythe bare gode ord å si om de tsjekkiske myndigheten og sine medfanger i Pankrác-fengselet i Praha, og uttrykker at han ikke fikk gjennomgå verken av ansatte eller innsatte under sitt drøyt månedslange opphold. Derimot valgte vokalisten å legge vekt på at det er andre som har hatt og har det verre enn ham.

– Mennesker dør av sult over hele verden. Menn og kvinner dør daglig i Midtøsten og andre krigsherjede områder. Jeg hadde mat, klær, ly, og ble ikke utsatt for drapstrusler. Jeg kan ikke klage over et kort fengselsopphold når mange mennesker andre steder i verden utkjemper en daglig kamp for å overleve, påpekte Blythe.

Selv om Blythe har fått reise hjem, har ikke tsjekkiske myndigheter droppet anklagene mot ham. Det kan bli nødvendig for amerikaneren å reise tilbake til Europa for en eventuell rettssak. Selv om han fastholder sin uskyld i saken, er Blythe likevel beredt på å reise tilbake for en eventuell rettssak.


– Jeg er en mann. Jeg ble oppdratt til å takle problemene mine direkte, ikke rømme fra dem. Jeg håper rettferdighet vil skje fyllest, og at familien til Daniel Nosek (konsertgjengeren som døde, journ. anm.) vil få den avslutningen på saken de utvilsomt vil trenge for å fullbyrde sorgprosessen. Jeg mener veldig bestemt at jeg som voksen opptrår både uansvarlig og umoralsk om jeg ikke reiser tilbake til Praha om det skulle bli aktuelt, skrev Blythe avslutningsvis i uttalelsen.

ANNONCE