Artikkel

Urinerte på gulvet i Det hvite hus

I spalten Bakspeilet ser vi tilbake på noen av de kjente og ukjente øyeblikkene i musikkhistorien. Denne gang til en liten en om Megadeth-vokalisten, som nylig spilte det vår anmelder mente var en perfekt konsert i Oslo.

Under den nordamerikanske turneen The Metal Tour Of The Year år avla Megadeths frontmann og Metallicas tidligere gitarist Dave Mustaine en tilståelse. Det skjedde under en pause i konserten hvor han fortalte at han hadde besøkt Det hvite hus tilbake i 1992 under en kampanje kalt «Rock The Vote». I den lille pauseseansen fortalte han om da han skulle bruke toalettet i Det hvite hus.

– Jeg vil at du skal vite at jeg har bodd i USA i forskjellige tidsepoker og sett forskjellige ting, og en ting i landet vårt som gjør meg mest stolt er dere. Måten dere oppfører dere og måten dere... som et metallsamfunn. Det er mange mennesker der ute som sier ting og driter seg ut. Og jeg vil at dere skal vite hvor stolt jeg er av å representere dere. Da jeg var i Det hvite hus, var jeg så stolt over å kunne gå dit og si: "Fuck you. Tror du vi er dumme? Vi er ikke dumme, motherfuckers, forteller Mustaine.

– Forresten, da jeg var i Det hvite hus dro jeg forresten også til det kongelige eller hva faen nå det heter, ihvertfall Det hvite husets toalett – og jeg tisset på gulvet. Jeg måtte. Jeg bare måtte. 


I denne sammenhengen er det derfor morsomt å se tilbake på en video fra 1997, hvor Dave Mustaine skulle lære konsertgjengere å opptre riktig. Han ga en leksjon i konsertetikett rett og slett, mannen som selv tisset på gulvet i Det hvite hus bare fem år tidligere.

Klippet ble sendt på MTV, og der sier han at man ikke skal kaste sko og flasker på scenen. Det er heller ikke kult å spytte, slår han fast. 

– Det var en tid da det var kult å spytte på folk, men det heller er ikke kult. Du vet, avhengig av hva du har i ditt snørr, hvem vet hva som kommer til å skje?


Visdomsordene kommer fra Dave som her høres mer ut som en forelder enn en rockestjerne. Kanskje han ikke alltid lever som han lærer, hvis vi tenker på hvordan han selv oppførte seg i Det hvite hus?

Under kan du se klippet:


 

ANNONCE