Artikkel

Syv snåle ting som ble kastet på scenen

GAFFA.no - alt om musikk!

Brød, urin og mentos. Listen er lang og fortivelsen stor. Her er GAFFAs liste over syv snåle ting som har blitt kastet på (og av) scenen.

1. Bandet Smash Mouth fikk et løft med lydsporet til Shrek og har de siste dagene også sett hiten deres All Star bli memeifisert med diverse remikser. Blant annet i versjoner hvor sangen er kuttet i alfabetisk rekkefølge, er alle ord endret til «somebody» eller hvor alle toner endres til C.

Da bandet opptrådte på Taste Of Fort Collins Festival i Colorado i 2015, er det uklart om noen fikk høre hitten. Under festivalen, som også var en matfestival, ble det delt ut gratis brød til de besøkende, med det resultat at hele eller deler av brød ble kastet på scenen når bandet spilte. Etter at sangeren Steve Harwell ble truffet av nevnte basisvare, klikket han i ekte Shrek-ånd og måtte holdes tilbake av vakter for ikke å gå ut i publikum og vise hvem som var sjefen i sumpen.


Showet ble avlyst. Hør Steve Harwell true med «I will find you», i klippet fra festivalen under:

2. Da David Bowie spilte i Oslo, fikk han ikke, som du kanskje tror, ​​en fisk eller et fat olje kastet etter seg. På den annen side, en som lastet opp med (sannsynligvis dyrt) godteri, mente det var en god idé å kaste en lollipop på en Starman. Som en meteoritt graviterte lollipoppen mot konsertens midtpunkt og traff ham rett i øyet. Han spøkte med at det i det minste var hans dårlige øye.


3. Før avdøde Taylor Hawkins ble trommeslager i Foo Fighters og bandet fortsatt var et sørgeprosjekt for Dave Grohl for å håndtere Kurt Cobains død, laget bandet en musikkvideo til sangen Big Me. På den tiden var Mentos også poppis nok til å bli annonsert på TV. Foo Fighters parodierte dette i musikkvideoen fra 1995 og har måttet betale prisen siden. «Hver gang vi spilte det, begynte det å regne Mentos, og essene gjorde vondt. Vi spilte i Canada og midt i sangen kastet noen en pakke som traff meg rett i ansiktet. «Jeg ble så jævla sint, tok den opp og sa: 'Det er ti jævla år siden den jævla videoen',» sa Grohl selv, ifølge Gigwise.


4. En klassiker som utvanner myten om Alice Cooper er når han skal ha slaktet en levende kylling på scenen. Ifølge kunstneren selv var det imidlertid ikke han som avgjorde kyllingens skjebne. Det som skjedde på Toronto Peace Festival i 1969, som i ettertid kanskje ikke er så «peaceful», var at noen blant publikum kastet nevnte kylling på scenen.

«Jeg er fra Detroit, jeg er ikke en gårdsgutt, har Alice Cooper selv sagt om hendelsen. Jeg trodde en kylling har vinger, den kan fly. Så jeg tok den opp og kastet den, men den fløy ikke. Den havnet blant publikum som rev den i stykker. Dagen etter kunne alle lese overskriften 'Alice Cooper river av kyllinghodet, drikker blod'. Frank Zappa ringte meg og sa 'Hva enn du gjorde, fortsett med det'», sier Alice Cooper på superseventies.


5. En ikke så uvanlig ting som ble kastet på scenen da Akon spilte i New York i 2007, var et helt vanlig glass. Det som derimot ble plukket opp på scenen etterpå og deretter kastet av er mer oppsiktsvekkende.

Akon ba personen som kastet glasset om å komme på scenen. Det viste seg å være en ekstremt spent 15-åring, som så fikk en Akon-leksjon. Han tok tenåringen over skulderen og kastet ham av scenen, med en bot på 350 dollar og 65 timers samfunnsstraff som resultat.


6. Apropos glass og tenåringsadferd, flasker og glass er kanskje blant de vanligste gjenstandene som kastes på en scene under liveopptredener. Forhåpentligvis er de tomme. I verste fall kan du støte på det som skjedde med den britiske sangeren Cheryl Lloyd, som nok tenkte «urine trouble now» etter at noen i publikum begynte å kaste opp flasker med tiss i. Settet ble avsluttet tidligere enn planlagt.

7. Listen avsluttes med en liten vri. I dette tilfellet handler det ikke så mye om noe som ble kastet opp på en scene, men heller falt ned. Da Kings Of Leon spilte i St. Louis, et stort antall duer hadde utmerkede balkongplasser til kveldens konsert oppe i takbjelkene. Dessverre må de ha syntes det hørtes kjipt ut, for etter bare tre låter måtte bandet slutte å spille på grunn av all avføringen fra fuglene som regnet ned over dem. Heldigvis ikke på flaske.


«Duene traff meg under de tre første sangene. Vi hadde 20 låter på settlisten. Ved slutten av showet hadde jeg blitt dekket fra topp til tå», sa frontmann Jared Followill om hendelsen. I klippet nedenfor kan du se ham tørke ansiktet etter å ha blitt beseiret av nevnte fjærkre.

ANNONCE