Konsertanmeldelse

Volumet cranket opp til 11

Gluecifer

Tons of Rock

Til tross for at opplevelsen ikke var i overkant minneverdig, leverte Gluecifer en klassisk, letthjertet og skuddsikker rockekonsert.

Dag 3 av Tons of Rock er det det Oslobaserte rockebandet Gluecifer som inntar Vampire Stage på Ekebergsletta. Bandet har på sine 30 aktive år bemerket seg gjennom å briljere morsomme tekster, minneverdige melodier og energiske sceneshow som vekker opprørske og antisosiale impulser i alle og enhver. Med hardbarka slagere som «Desolate City», «I Got A War» og «Easy Living» tror jeg Gluecifer er det perfekte festivalbandet for dagens Tons-opplevelse. Med høyt tempo, vrengte gitarer og en god gammeldags klassisk rockeoppsetning, er det mer enn nok å se frem til. 

Altmuligmann Frithjof Jacobsen sparker i gang settet deres med tittelsporet fra 2004 utgivelsem Automatic Thrill. Uten å ha mye kjennskap til bandet tidligere tar jeg meg selv i å nikke med til de rampete tekstene. “Come and get me in my sleep / Make a stain upon the sheet / Got me smelling sweet”. Nå er det kanskje ikke det dyptgående lyriske som er det kvalitetsmessige trykkpunktet i musikken deres -, men heller den brusende energien og de minneverdige riffene, som det ikke er noe mangel på. 

Med riffbaserte låter som «Get The Horn», «Take It» og «I Got A War» får jeg AC/DC -vibber, på godt og vondt. Selv om det er noe ensformig med forutsigbare gitarsoloer etter annen-hvert refreng, så er dette uten tvil er helt hånd i hanske band for å få opp stemningen på en festival. Vokalist oppmuntrer ofte til klapping og leverer til og med et «call and response» nummer mellom band og publikum. Senere kommer det også fra scenen: «Hvem her er fra Oslo?» etterfulgt av: «Hvem her skulle ønske de var fra Oslo?». Selv er jeg ikke fra Oslo; men ved å se kjærligheten disse guttene har til byen, skulle jeg nesten ønske at jeg var det.


En sang som grep meg spesielt var siste låt ut, «Desolate City», som også er deres største hit. Som tidligere nevnt har jeg ikke mye tidligere kjennskap til dette bandet, men denne sangen satt som en kule. Selv om Gluecifer ikke får toppkarakter i denne omgang, var det uansett et privilegium å oppleve dem live. Med god energi, minneverdige refrenger, og noe mindre episk/teatralsk rock enn hva mange på festivalen er vant med, fungerer de som et godt avbrekk fra mye av den mørkere musikken på programmet.

LES OGSÅ: KONSERTANMELDELSE TONS OF ROCK - OPETH

 


 

ANNONCE