Albumanmeldelse

girl in ready for verdensherredømme

I'm Doing It Again, Baby! - girl in red

girl in red

I'm Doing It Again, Baby!

Eller, hva med; girl in - ikke så red(d) lenger?

girl in red, eller Marie Ulven som hun egentlig heter, har utvilsomt blitt et indie-ikon å regne med både nasjonalt og internasjonalt. Jenta fra Horten har spilt utsolgte konserter over hele verden, turnert med store navn som Billie Eilish og Conan Gray, samt vunnet prestisjetunge priser som «Årets Spellemann» i 2022. Ja, også har hun varmet opp for Taylor Swift på «The Eras Tour», som har blitt en av de største popkulturelle begivenhetene noensinne.

Nå leverer hun sitt første album på Columbia Records: I´M DOING IT AGAIN BABY!.

Dette prosjektet viser en betydelig utvikling fra hennes tidligere album if I could make it go quiet fra 2021. Mens vi på forrige album møtte en mer selvdestruktiv, sårbar og sint versjon av girl in red, blir vi nå introdusert til en leken og selvsikker artist som synes å ha funnet tilbake til livsgleden etter en tøff periode.


Allerede på introlåten gjør hun det klart: «I´m back i feel like myself  / I was gone for a minute ´cause I went to get help / It´s not like I wanna die / at least not now - I love being alive». Låten er søt, lett og ulik det vi har hørt fra Girl in Red tidligere. Den overrasker. En slik introduksjon lover godt for hva som kommer videre.

Vi møter energiske og lekne låter som «DOING IT AGAIN BABY» og «You need me now?». Disse har fengende refrenger, in-your-face gitar, bunnsolid bass, og trommer som gir et godt driv og tempo som utfyller vokalen på fullkomment vis. I førstnevnte er vi er på toppen av verden, men jeg klarer ikke å unngå å være i en «Dressmann»-reklame også. En kul en da, forsåvidt. Linjer som «Got my raybans on and I´m rolling with the boys / Having all this swagger was never a choice» har muligens noe med dette å gjøre.

På «You need me now?» har Sabrina Carpenter fått plass, som girl in red sin første feature. De to utfyller hverandre godt; Ulven Red, med sitt tomboy-aktige uttrykk, og Carpenter, med sin mer feminine og flørtete utstråling.


Gjennom «Too much», «Phantom pain» og «Pick me» får også sårbarhet og vonde følelser plass, noe som gir en velbalansert blanding av oppturer og nedturer.

Albumet er først og fremst en fin lytteopplevelse og gjennomgående behagelig på øret. Tekstene serveres med en velartikulert, klokkeren og overbevisende vokal som legger styrke bak hvert bidige ord. Dette er spesielt tydelig på for eksempel «A night to remember», hvor man virkelig kan miste seg selv i låtskrivingen. 

Selv om jeg til tider skulle ønske meg enda mer edge, makter albumet å introdusere noe nytt og spennende, både tematisk og produksjonsmessig. Den røde ;) tråden er likevel tydelig.


girl in red har en unik evne til å trekke lytteren inn i hvert spor - hver historie med hjelp fra en grunnleggende upretensiøs nøkternhet. Hun unngår å bli for abstrakt i tekstene sine, men tilbyr isteden en direkte og intim tilnærming som gjør det enkelt å forstå hvor hun vil. Det er deilig å henge med gjennom det hele. Man kan relatere til hvert ord og hver følelse. Dette er et album å bli glad i.

ANNONCE