x
Gorillaz: The Now Now

Gorillaz
The Now Now

Gorillaz bringer apekatten tilbake til mennesket

GAFFA

Album / Parlophone UK
Utgivelse site.partials.date_prefix29.06.2018
Anmeldt av
Malin Langøy Aarbø

Har Damon Albarn & co nilest kritikken mot fjorårets Humanz?

Gorillaz er tilbake kun et år etter Humanz, en plate som delte massene og fikk en del fans, inkludert undertegnede, til å begynne å lure på hva Damon Albarn egentlig holdt på med. En sær, utilgjengelig, akopalyptisk popskive uten Gorillaz' normale evne til å leke med ulike stilarter, men et album som stadig inneholdt gode låter som Saturn Barz og She's My Collar.

Blant de mange kritiske punktene var det at Albarn/D2 druknet i et hav av samarbeidspartnere og at konseptet - tegneseriefigurene 2D, Murdoch, Noodle og Russel - var så godt som forsvunnet.

LES OGSÅ: P3s musikksjef takker for seg.

Det er som om Albarn & co har nilest alle anmeldelsene og tatt det til etterretning, for The Now Now nærmest flommer over av det overskuddet som Humanz manglet, dog uten å nå opp til høydene fra hovedverkene Plastic Beach og Demon Days.

Anmeldelsen fortsetter under videoen.

Albumet er tydeligvis skrevet underveis i Humanz-turnéen, med låttitler som Hollywood, Idaho og Kansas. Førstesingelen Humility er klassisk, doven Albarn-pop i stil med Mr. Tembo fra hans foreløpig eneste soloplate, mens den vuggende Tranz er så medrivende at den burde vært første singel ut. En av årets beste låter - uten tvil!

Magic City samler alle albumets uttrykk i en uimotståelig melodi. De få gjestene teller Jamie Principle, en opplagt Snoop Dogg som dukker opp på Hollywood, og soul/jazz-legenden George Benson som legger til en karakteristisk jazzgitar på Humility.

LES OGSÅ: Avbrøt konserten to ganger - nå forteller Sheeran hvorfor.

Men ellers er Albarn hundre prosent stjernen på The Now Now - og han beviser at han og alteregoet 2D fint kan bære et helt album uten tusenvis av gjester og ute av klørene til kontrollfriken og bassist Murdoch Niccals. Nevnte tegneseriefigur sitter for øvrig i fengsel og er blitt erstattet av Ace, kjent som lederen av Gang Green Gang i «Powerpuff Girls». Gi Tank Girl-mesteren Jamie Hewlett én ekstra stjerne for sin oppfinnsomhet her.

Dra på Roskilde, les noen tegneserier og hør denne virkelig gode skiva!

LES OGSÅ: Derfor boikotter GAFFA Eminem og Bruno Mars.


Nyheter, artikler og anmeldelser fra GAFFA