Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

GAFFA.no - alt om musikk.

Dette er GAFFA-redaksjonens sterkeste live-anbefalinger denne uka.

Denne uka kommer blant andre Bisse (bildet) tilbake til Norge, dansken som sto for et av sommerens konserthøydepunkt (full pott av GAFFA), Kimbra gjester Parkteatret, mens Mark Kozelek er i byen med Sun Kil Moon.

LES OGSÅ: Annonserer sine første konserter i Norge siden 2009.


Se full liste nedenfor.

Dersom du har tips om konserter som burde nevnes i denne spalten, kan disse sendes til [email protected].

Sun Kil Moon: Cosmopolite, Oslo, 14. november


Det er ikke godt å vite hva man får på en konsert med Mark Kozelek. Han er ikke redd for å si fra om det er noe han ikke er fornøyd med, og under konserten hans på Rockefeller i Oslo i 2014 skjelte han ut enkelte publikummere. På konserten på Blå i fjor var han derimot i kjempehumør.

Én ting er uansett sikkert: Hans særegne musikk er verdt å få med seg.


KJØP: Billetter til konserten.

Se hele konsertprogrammet til Cosmopolite her.

Kimbra: Parkteatret, Oslo, 15. november


Du kjenner henne nok best fra samarbeidet med Gotye, som hun fikk sitt store internasjonale gjennombrudd sammen med da de slapp hiten Somebody That I Used To Know i 2012.

LES OGSÅ: Intervju med konsertaktuelle Kimbra: «Jordnær psykedelia».

Kimbra jobber for tiden med sitt tredje studioalbum, Primal Heart, som etter ryktene skal bestå av et helt nytt lydbilde og slippes i 2018. En av hennes nye låter, Top Of The World, får i disse dager eksklusiv premiere i en av verdens største spillserier «FIFA 2018».

KJØP: Billetter til konserten.


Se hele programmet til Parkteatret her.


Bisse: Hulen, Bergen, 16. november

GAFFAs anmelder var mildt sagt fra seg av begeistring sist Bisse spilte i Oslo, og vi har derfor en klar oppfordring før konsertene han gjør i Norge denne uka: Dra på konsert. Les hele anmeldesen av forrige Oslo-konsert her om du trenger å bli overbevist.

«...gjennom hele konserten bekreftes Bisses artistiske kraft. Bisse in da showbiz, som han selv kaller det, er et energikick ut av og over eksistensielle livskvaler – gjennom tekst, musikk og artisten som helhet.


Det er sjelden vare. Det er unikt.»

KJØP: Billetter til konserten.


Hulen Bergens øvrige konsertprogram.

Bisse spiller på Trashpop i Kristiansand 17. november og på Blå i Oslo 18. november.

Pom Poko + Skrap: Blå, Oslo, 16. november


I Pom Poko synger Ragnhild Fangel Jamtveit over skranglete punkjazzrock med karisma og treffsikre toner. Sammenblandingen av dette blir det bandet selv kaller «et sukkerkick på testosteronfattig rock». Du bør oppleve det.

De har allerede begynt å gjøre seg bemerket internasjonalt, og når de denne uka står på scenen på Blå, er det sammen med duoen Skrap.


KJØP:  Billetter til konserten.

Se hele programmet til Blå her.

Sigrid: Stavanger Konserthus, Stavanger, 18. november


Pop-fenomenet Sigrid gjør tre konserter i Norge denne uka, og for de som ikke har fått skaffet seg billett ennå, så er det fortsatt ledige billetter til konserten i Stavanger.

Det har vært et kanonår for den norske artisten, som blant annet slapp sin første EP, en «maktdemonstrasjon innen norsk pop», ifølge vår anmelder.


KJØP:  Billetter til konserten.

Stavanger Konserthus sitt øvrige konsertprogram.

Sigrid spiller på Rockefeller i Oslo 16. november og på Samfundet i Trondheim 17. november, men begge konsertene er utsolgt.


Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem du gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår.

Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.

ANNONCE