Nyhet

Universals musikk tilbake til Tiktok

Universals musikk har vært borte fra Tiktok siden januar. Men nå har plateselskapsgiganten og videoplattformen inngått en ny lisensavtale, og musikken er tilbake.

I januar fjernet Universal lyden for videoene som brukte artistenes musikk fra Tiktok. Det skjedde etter at forhandlingene om en ny avtale mellom plateselskapet og plattformen mislyktes.

Ifølge en pressemelding fra Universal, som rapportert av NME, vil den nye avtalen gi bedre kompensasjon til artister og låtskrivere.

«Det nye kapittelet i vårt forhold til Tiktok fokuserer på verdien av musikk, det menneskelige skaperverket og det kreative kollektivets velvære», sier plateselskapssjef Lucian Grainge i pressemeldingen.


Det er foreløpig ikke klart når den nye avtalen trer i kraft.

Under forhandlingene tidligere i vinter krevde Universal høyere betaling fra Tiktok for musikkrettighetene. De hevdet at plattformen prøvde å utnytte musikken uten å betale for dens sanne verdi.

Tiktok svarte med å si at de var skuffet over at Universal prioriterte sin egen profitt fremfor interessene til artistene sine.


Universal, sammen med Sony og Warner, dominerer musikkindustrien globalt. Artistlisten deres inkluderer navn som Drake, Katy Perry, Ariana Grande, Lana Del Rey, Metallica og The Beatles.

Tiktok har blant annet gjort seg populært ved å la brukere bruke populære sanger i videoene sine.

LES OGSÅ: GAFFA på TikTok: Se første klipp fra intervju med disse to superstjernene

ANNONCE