ESNS Exchange feirer jubileum – et viktig tannhjul for skandinavisk suksess

ESNS i Groningen åpner nye veier og muligheter for skandinaviske artister og band. Nå feires 20-årsjubileet til musikkbransje-festivalens program "ESNS Exchange". Norsk rapper Ash Olsen er blant artistene på årets program-liste. Hun er ​​også nominert til prestisjetunge MME-Awards (Music Moves Europe Awards) - den EU-finansierte prisen for nye artister.

Vi i Norden snakker gladelig om hvor flinke vi er til å nå ut med musikken vår globalt, men det mange ikke tenker på er at det kreves nettverksbygging og samarbeid på tvers av landegrensene å gjøre suksess. Her kommer en by i Nederland inn i bildet.

Groningen i den nordlige delen av Nederland er omtrent to og en halv time unna
tog fra Amsterdam. Byen er kjent for Martinikirken fra 1200-tallet med Martinitårnet som
skiller seg ut med sine 96,8 meter. Men for de som er interessert i musikk tenker man fort på Eurosonic Noorderslag, eller ESNS; en årlig musikkbransjefestival som alltid er på takten når det kommer til nye musikalske talenter. 

Siden 2003 har arrangøren ledet "ESNS Exchange, European Talent Exchange
Program", tidligere kjent som ETEP. Det er et initiativ som ble etablert som svar på disse
betydelige utfordringer europeisk popmusikk står overfor når det gjelder internasjonalt
markedsføring og distribusjon. Hovedmålet med ESNS Exchange er å skape et robust nettverk innen musikkbransjen, med mål om å tilrettelegge, støtte, inspirere og fremme Europeiske musikalske talenter.

Blant de nordiske artistene og bandene som fikk et skikkelig løft via ESNS Exchange finnes Sigrid, Viagra Boys, Iceage, Girl In Red, Seinabo Sey,, First Aid Kit, Aurora, Iris Gold, Efterklang, Lykke Li, Kaizers Orchestra... og listen kan fortsette for alltid.

Til dags dato har ESNS Exchange støttet 2.145 europeiske artister fra 35 land, som
satte dem i stand til å opptre på et imponerende antall av 5 288 show på 187 Exchange-
tilkoblede festivaler i 44 land. Dette er et betydelig 20-årsjubileum for musikkbransjen. Men faktum er at ESNS i seg selv er et perfekt sted selv for "vanlige mennesker" som vil oppleve konserter med etablerte og fremtidige etablerte stjernenavn. Gjennom årene har den besøkende blant annet kunne få med seg opptredener fra, blant annet, Dua Lipa, Editors og The xx på intime, mindre scener.

Hvilken artist kan du skryte av i fremtiden at du «så først»? Besøk Groningen 17-20 januar 2024 og finn svaret.

ANNONCE