Nyhet

Qobuz lanserer nå lydformat i høyoppløsning – til nedlasting av musikk

Strømmetjenesten Qobuz tilbyr nå deres brukere nedlasting av musikk i et spesielt format som bevarer lydkvaliteten

Den franske strømmetjenesten, Qobuz, er kjent som stedet du bør gå til hvis du ønsker å strømme musikk i ekstra høy kvalitet – men de har manglet litt når det gjelder musikk som kan spilles offline, særlig når vi snakker om musikk i høy kvalitet.

Det skal gjøres noe med nå, og til det formålet har Qobuz introdusert lydformatet DSD og DXD – Direct Stream Digital henholdsvis Digital Extreme Definition.

DSD er et høyoppløselig lydformat som sampler i området 24-bit/88.2 kHz. Men til forskjell fra andre formater som sampler i samme område, så er DSD bedre til å lagre musikken i et lite og effektivt format.


DXD sampler på 24-bit/352.8 kHz eller 32-bit/252.8 kHz, et effektivt format, men Qobuz har ikke så mange filer i det formatet ennå, inntil videre har de konsentrert seg om DSD-formatet, der de, ifølge en pressemelding, har omtrent 22.500 filer til nedlasting.

Med det nye formatet, og de sporene som har blitt gjort tilgjengelig for nedlasting her, har Qobuz rettet blikket mot den yngre generasjonen av brukere. Dette passer godt sammen med lanseringen av kraftig reduserte priser for studenter som de nylig kunngjorde.

LES OGSÅ: Creative klar med liten kompakt lydplanke til PC og TV


ANNONCE