Nyhet

Kate Bush hinter om nytt album

Sangerinnen har avslørt at hun er klar for å lage ny musikk og at hun har mange ideer å utforske

Kate Bush, som har holdt seg utenfor rampelyset lenge, snakket nylig i et intervju på BBC om hennes fremtidsplaner og hennes siste prosjekt, kortfilmen Little Shrew. Filmen, som er en svart-hvitt-animasjon basert sangen hennes fra 2011 "Snowflake", har som mål å samle inn penger til organisasjonen War Child. Filmen er nå tilgjengelig for å se gratis på Bushs nettside, med en oppfordring til seerne om å støtte hjelpearbeid for barn i konfliktområder.

«Jeg begynte å jobbe med filmen sammen med illustratøren Jim Kay for et par år siden, kort tid etter at krigen i Ukraina brøt ut. Det var et stort sjokk for oss alle, sa Bush.

I intervjuet forklarte hun at arbeid med arkivmateriale, ny nettside og en kommende lærebok har holdt henne opptatt de siste årene.


"Men nå vil jeg virkelig begynne å jobbe med et nytt album når alt dette er gjort," sa hun og la til: "Jeg gleder meg til å komme tilbake til det kreative arbeidet, det har vært lenge siden."

Da Bush ble spurt om hun hadde ønsket å komme tilbake til musikken lenge, svarte hun at hun følte seg spesielt klar det siste året. Hun kommenterte også spøkefullt Pink Floyd-musikeren David Gilmours ønske om å se henne opptre live igjen: "Jeg er ikke der ennå."

Bush opptrådte sist live i 2014, da hun gjorde et bemerkelsesverdig comeback etter 35 år med en 22-netters serie med show i London.


LES OGSÅ: Kate Bush blir ambassadør - støtter platebutikker

ANNONCE