Nyhet

Del Palmer død, 71 år gammel – les de rørende minneordene fra Kate Bush

Kate Bushs mangeårige partner både privat og profesjonelt har gått bort

Han var en del av Kate Bushs liveband allerede før utgivelsen av hennes ikoniske debutalbum The Kick Inside fra '78 – og fra og med oppfølgeren Lionheart spilte Del Palmer bass på de fleste av albumene hennes, akkurat som han var tekniker på alle Hounds of Love-album (1985) og frem til Bushs siste album fra 2011.

Nå har Del Palmer gått bort i en alder av 71 år. Han døde 5. januar. I tillegg til at han spilte en viktig rolle i studio på en rekke av Kate Bushs album, dannet de to også et forhold privat fra slutten av 70-tallet og begynnelsen av 90-tallet. Palmer var også en del av Bushs liveband i '79, i tillegg til at han dukket opp i flere av musikkvideoene hennes på 1980-tallet.

I 2007 ga Palmer ut sitt første selvtitulerte album, Leap of Faith; han fulgte opp med ytterligere to soloalbum i henholdsvis 2010 og 2015. I kjølvannet av nyheten om hans død har Kate Bush delt et minnesmerke på sin nettside.


"Det er vanskelig å vite hva jeg skal si...han var en stor del av mitt liv og mitt arbeid i mange år. Det vil ta lang tid å komme til enighet med at han ikke lenger er blant oss," skriver Bush og fortsetter:

"Han var utrolig kreativ - talentfull på mange forskjellige måter. Han var en strålende musiker, bassist, en stor kunstner - han tegnet alltid. En gang dekket han et helt miksebord med tegneserier. Det tok ham flere dager og var så helt fantastisk ", minnes Bush og legger til:

"Han var en selvlært studiotekniker, jobbet med flere av platene mine og ga senere ut sine egne album. Bildet over er en mosaikk som Del har laget. Han kalte det Livets tre. Jeg kommer til å savne ham fryktelig. Kate."


ANNONCE